Audi обладнав свій останній концепт-кар  дронами замість фар

На автомобільній виставці у Франкфурті Audi представила прототип електричного позашляховика, який відмінно виглядав би де-небудь на Марсі. За звичайним шосе він може їздити на автопілоті, але на бездоріжжі без водія не обійтися.

Audi представила концепт електричного позашляховика AI: Trail. Робомобіль - більше ніж просто форма, це відношення, заявив Марк Ліхтей, головний дизайнер Audi, представляючи концепт публіці на Франкфуртському автошоу.

Зрозуміло, ніяких точних технічних характеристик названо не було - в кінці кінців, поки це просто ідея. Але можна сподіватися, що компанія втілить якісь із представлених рішень, пише Engadget.

Одне з найбільш незвичайних - дрони замість фар. «Ми замінили фари п’ятьма дронами, які злітають і висвітлюють дорогу», - розповів Ліхтей. Відправляти дрони в політ вночі - не така вже хороша ідея, і навряд чи саме вона буде реалізована, але відвідувачі виставки її точно запам’ятають.

В іншому автомобіль теж не можна назвати пересічним. У нього величезні 22-дюймові колеса з покришками 850 мм, які забезпечують кліренс 34 см. У поєднанні з майже повністю заскленої кабіною позашляховик нагадує транспорт підкорювачів нових планет з відеоігор начебто Mass Effect. А ще задні сидіння можна вийняти і перетворити в гамак.

За задумом інженерів, AI: Trail повинен проїжджати на одному заряді від 400 до 500 км по дорогах або рівному бездоріжжю, і приблизно 250 км - по пересіченій місцевості. У нього чотири електромотори, по одному на кожне колесо, сумарно видають 320 кВт і 1000 Н * м крутного моменту.

А якщо вас цікавить разборка шевроле лачетти у Кмєві, цю послугу можна вигідно замовити на сайті lanos-razborka.com.ua.

До речі, навесні цього року Audi представила ще одне своє бачення автономного компактного авто для мегаполісів майбутнього - майже однооб’емний хетчбек AI: ME. Це електрокар зі скромною батареєю і просторим салоном, де органи управління прибираються, додаючи простору.

Четвертий рівень автономності означає, що з більшістю ситуацій на дорозі автомобіль впорається без втручання водія. Так що рульове колесо, педалі і інструментальну панель можна прибрати. І замінити, наприклад, столиком з горіхового дерева. У салоні є і рослини - елементи інтер’єру - які більше підійшли б водневого автомобіля, паливні елементи якого виробляють воду.