Що потрібно знати про грудні імпланти

Коли мова йде про естетичну хірургію, важливо розуміти, що лікар працює зі здоровими людьми і мета операції спрямована на підвищення якості життя. Це ставить питання безпеки для здоров'я на перший план при проведенні пластичних операцій.

В плані естетичної хірургії грудей особливе значення має безпечність використаних імплантів. Тут необхідно зазначити, що сучасні імпланти останнього покоління, що застосовуються для збільшення грудей, далеко не просто «силіконові кульки», а високо технологічні вироби, в розробку, створення, і дослідження яких вкладалися величезні сили і засоби як приватних компаній, так і незалежних груп вчених.

Високо-когезивних гель всередині імплантів являє собою ланцюжки високомолекулярних сполук, які навіть при пошкодженні оболонки не розтікаються в тканинах, а залишаються всередині імпланта і підтримують форму. Це відбувається якраз через те, що по суті на мікроскопічному рівні гель вдає із себе «клубок» сплетених між собою силіконових ланцюжків. Саму ж оболонку неможливо пошкодити без прямого механічного впливу (простіше кажучи - проткнути гострим предметом), а історії про те, що імплант може «вибухнути» в літаку не більше ніж просто міф. У різних моделей вона може відрізнятися, бути або гладкою, або текстурованою, для максимально щільного вростання і фіксації в тканинах, що вкрай важливо для стабільності анатомічних імплантів.

Безпека імплантів як для самих пацієнток, так і для наступної вагітності та годування груддю була доведена в безлічі глобальних досліджень як в США, так і в Європі, в зв’язку чим імпланти провідних фірм виробників були сертифіковані і допущені до використання у всіх країнах світу.

Однак останнім часом актуальною в ЗМІ є ситуація з відкликанням продукції компанії Allergan. Це сталося у зв’язку з публікацією даних, що пов’язують дуже рідкісне захворювання - анапластичну великоклітинну лімфому (alcl) c текстурованими имплантами фірми Аллерган. Відразу хочеться відзначити, що за всі роки в світі було виявлено близько 500 випадків, при тому, що кількість людей з імплантами в світі понад 10 мільйонів тільки за офіційними даними, в реальності це число набагато вище.

З цього можна зробити нехитрий підрахунок - шанс даного ускладнення менший 0,0005%, тобто саме цього в тисячі разів менше ніж будь-якого іншого, і виявити точний зв’язок з імплантами, а тим більше з оболонкою і конкретною моделлю неможливо.

Серед цих випадків були імпланти інших фірм, а більшу кількість імплантів саме Аллерган логічно пояснюється тим, що це були одні з найпоширеніших у світі моделей. Природно, це розуміють і в контролюючих організаціях, тому як такої заборони на імпланти Аллерган не було, була лише рекомендація, і в умовах, що склалися компанія добровільно відкликала свою продукцію.

Як вже розповідалось вище, всі сучасні імпланти за рідкісним винятком мають дуже схожу структуру, як оболонки, так і гелю, і місце імплантів Аллерган на ринку моментально поділили інші виробники. На підставі цього, а також статистики, можна зробити висновок, що реальні причини причини всієї ситуації з цими імплантами далеко не в будь-яку загрозу для здоров’я, а швидше за все зовсім в іншому ...

Сучасні імпланти є найбезпечнішим і ефективним способом збільшення грудей. І відповідаючи на питання, чи доречні і безпечні є імпланти, можна відповісти - так, доречні, якщо людині дійсно це необхідно для отримання внутрішньої гармонії, адже пластичні операції в першу чергу люди роблять для себе, а не для інших. А в плані безпеки - це абсолютно не той випадок, коли краса вимагає жертв, головне знайти «свого» лікаря і клініку, яка відповідала б найвищим сучасним стандартам безпеки в естетичній медицині.