Кому і для чого потрібен інтернет-маркетинг

Багато хто чув таке поняття, або навіть мають уявлення, що таке маркетинг. А ось в поєднанні зі словом «інтернет» він використовується порівняно недавно. Спробуємо розібратися з цим терміном і зрозуміти, кому і навіщо це справа потрібно.

Зараз сайти є майже у кожної фірми. Наявність власного сайту - це давно вже не модна тенденція, а реальний прибуток. Однак гроші приносять далеко не всі сайти. Недостатньо просто розробити власний веб-ресурс і розмістити на ньому інформацію про компанію, про послуги і товари., щоб почати “стригти купони”. Для отримання прибутку необхідно, щоб сайт був повноцінним інструментом інтернет-маркетингу.

Згадайте, як ви чули від знайомих, як вони, подивившись побутову техніку у великих магазинах, дізнавшись про неї всі подробиці, замовили її в інтернет-магазині за більш вигідними цінами. Так, щось знайоме. Так ось - це якраз інтернет-маркетинг в дії! Адже розумніше купити дешевше на кілька сот гривень, скориставшись при цьому ще й безкоштовною доставкою в зручний для вас час і отримати всі гарантії і необхідні документи. І так не тільки з побутовою технікою, але і з будь-яким іншим товаром, будь то шини для автомобіля, чи продукти харчування. Все це зараз можна вивчити, подивитися і купити, не виходячи з дому, за допомогою Інтернету.

Завдання інтернет-маркетингу полягає в тому, щоб серед безлічі конкурентів клієнти вибирали вас. Як це зробити? Замовляйте послуги інтернет маркетолога на сайті sergey-kozlov.com. Вам на допомогу прийде досвідчений фахівець з інтернет-маркетингу, який зможе провести аудит, виявити і виправити всі помилки на вашому сайті, виконати пошукову оптимізацію, розробити стратегію розвитку вашого бізнесу в Мережі і реалізувати її. Якщо сайту у вас немає, то все буде зроблено з «чистого аркуша», що дозволить уникнути помилок. Не варто думати, що мета досягається дуже просто і швидко.

Система інтернет маркетингу

Використання інтернет технологій в маркетингу давно вже полегшили бізнесу завдання просування продуктів своєї компанії на ринок і практично розмили територіальні межі пропозиції.

В цьому і полягають переваги інтернет маркетингу - не важливо, є у вашого бізнесу фізичний офіс чи ні, продаєте ви фізичний товар або інтелектуальний - ви можете вести свій бізнес, перебуваючи в будь-якій точці планети, і продавати свої послуги по всій Україні та за її межами. Був би доступ в Інтернет!

Цілі інтернет маркетингу

Цілі і завдання інтернет маркетингу в цілому такі ж, як і у класичного маркетингу, тільки зі своєю інтернет специфікою. Якщо укрупненно, це:

- Просування товарів і послуг серед цільових сегментів

- Збільшення популярності торгової марки

- Залучення клієнтів і продажу

- Вихід на нові сегменти інтернет аудиторії

- Спрощення контакту з цільовою аудиторією і зворотного зв’язку

Зрозуміло, при впровадженні системи інтернет маркетингу необхідно продумати, як всі його елементи будуть взаємодіяти між собою, а також з іншими маркетинговими заходами вашої компанії.

Ефективність інтернет маркетингу

Грамотний спеціаліст продумає, за якими показниками ви будете прораховувати і відстежувати ваш комплексний інтернет маркетинг. Це можуть бути:

- Відвідуваність сайту

- Час на сайті

- Глибина перегляду

- Показник відмов

- Скільки людей дійшло кошика і оформлення замовлення, якщо у вас інтернет магазин

- Скільки людей оплатило товар

- Число передплатників, і так далі

І останнє, ваш інтернет маркетинг буде ефективний тільки в тому випадку, коли ви навчитеся застосовувати хоча б деякі можливості веб аналітики до діяльності вашого інтернет сайту або інтернет магазину.