Зцілення без ліків. На що здатна кінезіологія

Як стверджують фахівці, прикладна кінезіологія здатна замінити таблетки, уколи і фізіопроцедури в лікуванні захворювань опорно-рухового апарату.

Лікарі проводять дослідження, прописують ліки. А зцілення не відбувається. Що ж робити? Шукати першопричину хвороби. У цьому вам допоможе лікар прикладної кінезіології, ось посилання, де ви дізнаєтесь діяльність Ростовцева Євгена Володимировича. Саме він здатний з’ясувати, де в організмі стався збій, за яку “ниточку” треба потягнути, щоб розв’язати весь “вузол”.

Зцілися сам

Вилікувати людину не можна - організм може вилікуватися тільки сам. Потрібно йому допомогти і знайти причину, чому механізми самовідновлення працюють неефективно. А потім, керуючись принципом «не нашкодь», відновити ці механізми.

Лікарі-кінезіологи, так само як і невропатологи, перевіряють стан нервової системи. Але якщо перші відчувають м’язово-сухожильні рефлекси в спокої, то другі - під напругою. Для цього вони проводять мануальное м’язове тестування. У нормі у відповідь на розтягнення м’яза сила його скорочення повинна збільшитися. Якщо цього не відбувається, це означає, що в роботі організму стався збій. Так, переходячи від м’яза до м’яза, кинезіолог знаходить слабку ланку.

Знайти причину

Наприклад, пацієнт приходить до хірурга з проблемою - болем в місці прикріплення променевої кістки до зап’ястя. Причина начебто зрозуміла - нерв тут проходить через сухожильне кільце. При запаленні сухожиль через монотонну роботу, нестачу вітамінів нервовий стовбур пережимається і виникає біль. Хірург робить в хворе місце ін’єкцію гормонального препарату, який має безліч побічних ефектів. На час біль стихає, а через деякий час відновлюється. Хірург пропонує операцію.

Ми звикли лікувати місце, яке болить, але причину цього стану, як правило, потрібно шукати в іншому регіоні тіла. Знижений рефлекс на розтяг, що виник через проблеми з поставою або травми, не дозволяє м’язу швидко і вчасно включатися у виконання руху. Тоді за неї починають працювати інші м’язи. Перевантажуючись, вони коротшають, викликаючи порушення положення тіла і обмежуючи рух в суглобах. Виникають тригерні точки - болючі місця, які розташовуються поблизу від входу нервів. А оскільки в процес компенсації можуть включатися різні м’язи, то у пацієнта відчуття болю мігрує з однієї ділянки тіла в іншу, в залежності від того, де розташовані укорочені м’язи. У випадку з зап’ястям причина в викривленні хребта, і, як наслідок, скорочення грудної м’язи. Через що дельтоподібний м’яз плеча стає працювати з перенапруженням. А зап’ясті, опинившись в кінці анатомічної ланцюжка, і виявилося тим слабкою ланкою, де біль і порушення функції найпомітніше.

Навчання для м’язів

Виявивши всю цю болючу ланцюжок, кінезіолог підбирає спеціальні вправи для м’язів і «перенавчає» їх рухатися правильно. Це практично відразу знімає біль і напругу. Але одужання настає тільки після трьох тижнів систематичних занять лікувальною фізкультурою. Подібних прикладів можна навести безліч. Проблеми з тазостегновими суглобами і попереком виявляються наслідком плоскостопості, при якому неправильно працюють м’язи стопи. Тазові болі виникають через неправильний прикус, який призводить до напруження м’язів шиї і вниз по ланцюжку до самого таза.

До того ж кожен м’яз тіла рефлекторно пов’язаний з певним внутрішнім органом, ендокринною залозою, лімфатичною протокою. Її знижений рефлекс на розтяг свідчить про поломку механізмів саморегуляції в цих органах і системах. До того ж викривлення хребта, скручування таза через укорочення м’язів порушують положення внутрішніх органів. Знижується кровообіг, змінюється робота легенів, печінки, нирок, кровоносних судин.

Якщо зв’язковий апарат внутрішніх органів не функціонує належним чином, то ні про яку нормальну функцію цих органів не може бути й мови! Щоб скорегувати поставу і вирішити проблеми, пов’язані з м’язами, з рухом, потрібно спочатку розібратися з внутрішніми органами. Вісцеральні практики, засновані на тисячолітньому досвіді знахарів і останні дослідження в галузі анатомії та кінезіології, допомагають зняти спазм, підібрати коригувальну терапію і лікувальні вправи. При цьому не варто відмовлятися від препаратів, прописаних лікарем. Алопатія і вісцеральні практики тут йдуть рука об руку.