Польський стартап розробив ручку, що пише будь-яким кольором

Для польського стартапу це вже третя за рахунком спроба зібрати на платформі краудфандінга кошти на виробництво ручки зі сканером, мікропроцесором і комплектом чорнил базових кольорів. У разі успіху такої ручкою можна буде не тільки писати, але й малювати.

Історія ручки, що пише будь-яким кольром почалася в 2014, коли на Kickstarter з’явився гаджет під назвою Scribble Ink. Його творці стверджували, що якщо точно змішати основні кольори чорнила, що містяться в окремих картриджах в корпусі ручки, вийде колір, який власник відсканує самою ручкою або спеціальним додатком на смартфоні. На жаль, фінансування проекту було згодом припинено.
З 2016 на Indigogo з’явилася ручка Cronzy, яка діяла за тими ж принципами. Її кампанія теж виявилася безуспішною. Судячи з того, що зараз сайт цього стартапу перенаправляє на сайт Scribble, за обома проектами стояли одні й ті ж люди.

Як би там не було, зараз Kickstarter пропонує вкластися в нову ручку Artera, творці якої стверджують, що не мають ніякого відношення ні до Scribble, ні до Cronzy. Незважаючи на те, що принцип роботи за великим рахунком залишився колишнім, пише New Atlas.

У верхній кінець ручки вбудований сканер, за допомогою якого можна скопіювати колір практично будь-якого об’єкта. Всередині розташований мікропроцесор, який визначає пропорції блакитного, червоного і жовтого барвників, необхідних для відтворення цих квітів. Потім користувач просто пише цим кольором. Або малює: за бажанням наконечник з кулькою в робочій частині можна замінити на тонкий синтетичний пензлик.

Інший варіант - вибрати колір з палітри в додатку. Код передається на ручку через Bluetooth. Улюблені або часто використовувані кольори зберігаються на майбутнє.

Одного комплекту картриджів вистачає, як пишуть творці, на те, щоб прокреслити лінію довжиною 200 метрів, а заряду літієвої батарейки на 400 мА * ч - на шість годин роботи. Набір з п’яти картриджів повинен коштувати менше двох доларів. Оформити попереднє замовлення на ручку Artera можна за $ 129. Якщо виробництво на цей раз буде запущено, її доставлять в листопаді цього року.

На сайте tesma.kharkiv.ua вы можете заказать разной ширины и расцветок шнурки для бейджей Харьков, а также другую качественную швейную гарнитуру.