Броньовані двері - гарантія комфорту і безпеки вашої оселі

Ви не відчуваєте себе комфортно в своїй квартирі, немає відчуття захищеності? Значить пора міняти старі вхідні двері в своїх оселях.

Як нас в гостях зустрічають по одягу, так і наші гості оцінюють нас з самого порогу. Вхідні двері - це воістину візитна картка нашого житла. Але, крім презентаційної функції, вони покликані вирішувати ще кілька найважливіших споживчих завдань. Давайте будемо знайомитися з ними, і одночасно вчитися вибирати двері усвідомлено.

Протизломна стійкість

Вхідні двері покликані захищати нас не тільки від просто небажаних гостей, які розуміють, що двері для них закриті, але і від вкрай небажаних осіб (грабіжників), які в принципі цього розуміти не хочуть, і намагаються їх зламати усіма доступними способами. Вибираючи двері по параметру протизломної стійкості, можна піти двома шляхами:

- Можна довіритися виробнику, що присвоїв їм клас протизломної стійкості, від 1 до 6. Але слід враховувати, що сильно довіряти виробникам в цьому питанні не варто, адже вони суб’єктивно прагнуть завищувати якість своєї продукції. Найкраще взяти двері класом стійкості трохи вище, ніж вказується виробником.

- Можна оцінити протизломну стійкість дверей самостійно, шляхом вивчення супровідної документації, зовнішнім оглядом, або за допомогою кваліфікованої і вичерпної інформації продавця-консультанта магазину.

Силовий набір дверей і коробки повинен бути виконаний з міцного металевого профілю (квадрат або швелер), перерізом не менше 50х50 мм. Втім у продажу можна знайти вироби, силовий набір яких зварений з міцного металопрокату перетином від 70 мм і більше.

Рама дверей обов’язково повинна мати внутрішні ребра жорсткості, не менше 3-х - 4-х, бажано одночасно і поздовжніх, і поперечних. Дверні петлі повинні бути обладнані антизрізами. Товщина металевих листів (зовнішнього і внутрішнього) повинна бути в межах 1,2 - 2 мм (важезні броні-двері також мало кому потрібні). Тоді як дешеві тонкостінні двері, з товщиною листового металу 0,6 - 1 мм, можна порівняно легко пошкодити і зламати буквально кількома ударами сокири.

Кількість і тип встановлених у вхідних дверях замків - це взагалі окрема тема. Але потрібно орієнтуватися на наявність мінімум двох замків, що стає вже загальноприйнятим стандартом.

Теплоізоляція

Вхідні двері - важлива частина теплоізоляційного периметра будівлі або приміщення. Якщо теплоізоляція дверей погана, то через них не тільки буде постійно губитися тепло, але в сильні холоди може з’явитися волога, і навіть намерзання інею зсередини приміщення.

Для хорошої теплоізоляції вхідних дверей, вони повинні бути достатньої товщини (від 50мм), їх внутрішня порожнина повинна бути повністю заповнена теплоізоляційним матеріалом - пінопластом або мінеральною ватою. Дуже бажано, щоб вони мали не менше двох контурів утеплення з пластичного силікону або гуми - по периметру дверного полотна, і по периметру дверної коробки - які мінімізують наявність «містків холоду» через щілини.

Протипожежна стійкість

Вхідні двері, крім іншого, повинні ставати надійною перешкодою на шляху проникнення відкритого вогню ззовні всередину будівлі (приміщення). У протипожежному плані, звичайно ж, краще всього пофарбовані суцільнометалеві двері, без зовнішніх декоративних накладок. Якщо зовнішнє облицювання з дерева або МДФ - це гірше, але все-таки не так страшно. Вогонь зовні не проникне крізь металеве полотно зачинених дверей, а пошкоджене зовнішнє облицювання потім можна порівняно легко замінити.

Набагато небезпечніша наявність внутрішньої теплоізоляції з горючих матеріалів (пінопласт, синтепон, технічна вата), які можуть розплавитися, і затекти всередину приміщення. Тому в протипожежному відношенні найкраще будуть вхідні двері з теплоізоляцією з негорючої мінеральної (базальтової) вати, як, наприклад, у переважної більшості моделей з асортименту будівельного супермаркету Проком.

Декоративне оформлення

Коли заходить мова про естетичні уподобання, поради сторонніх часто бувають зайвими. У певних ситуаціях можуть добре виглядати вхідні двері з дерев’яним облицюванням з різних порід дерева (світлих, темних), в деяких - облицювання з МДФ з різними декорами (деревними, під камінь, іншими), в інших - краще за все виявиться фарбований сучасними порошковими фарбами метал з декоративним профілюванням.

Фабрика ВЛАСТ пропонує широкий асортимент броньованих дверей для квартир, котеджів, а також приміщень офісного і виробничо-побутового призначення. Всі представлені тут моделі відрізняються відмінними показниками функціональності, довговічності, захисту від злому, тепло- і шумоізоляції, а також естетичної привабливості.