MIT і Puma випустили кросівки з «бактеріологічною вентиляцією»

Кожен виробник спортивного взуття прагне вирішити проблему не тільки зручності, і довговічності, а й достатньої вентильованості своєї продукції. Адже в процесі фізичної активності виділяється піт, при чому у кожної людини по-різному. А це - і неприємний запах, і хвороботворні бактерії, і дискомфорт.

Нещодавно бренд Puma спільно з лабораторією Массачусетського технологічного інституту розробив і представив на міланському тижні дизайну біо-орієнтоване взуття для кросу, бігу, і інших активних видів діяльності. В рамках проекту Biodesign дослідники групи Puma Innovation і MIT Design Lab створили унікальну серію під назвою Adaptive Dynamics, що включила інноваційне спортивне взуття з механізмом адаптації до біології користувача.

Вона виготовлена ​​зі спеціального матеріалу, що містить живі організми для сприйняття, оцінювання та реагування на кожного власника. У ній передбачено унікальний пористий шар, що містить бактерії, здатні при нагріванні стопи розмножуватися, розширюючи порожнини і збільшуючи надходження повітря для кращої вентиляції. При цьому розмір і розташування пористих областей відповідають індивідуальним особливостям спортсменів. Очевидно, що найбільша кількість повітря надійде саме до тих частин стопи, які сильніше за інших потіють і нагріваються. Новий експериментальний матеріал взаємодіє з людським тілом в режимі реального часу.

На думку експертів в галузі спортивного та брендового взуття, подібні вироби є черговим кроком на більш високий рівень в сфері створення екіпіровки, що оптимізує рух, максимально підвищує комфортність, і як результат, поліпшує витривалість і продуктивність власників.

У другій моделі «розумних» самоналагоджувальних кросівок шар бактерій в устілках взаємодіє з електронними датчиками, здатними вимірювати спортивні досягнення. Вони накопичують біологічні дані користувача і пересилають їх на зовнішній пристрій - комп’ютер, планшет, смартфон. Встановлена ​​на них спеціальна програма аналізує певні фізіологічні показники, реєструючи наявність окремих хімічних речовин в поту і оцінюючи рівень фізичного стану, активності і інших чинників, зокрема, за допомогою, так званих, маркерів втоми.

Якісне спортивне взуття - запорука комфорту, задоволення і відмінних результатів. Саме таке ви знайдете в інтернет-магазині http://vse-krossovki.in.ua/catalog/zhenskie-ugg-kupit, де в широкому асортименті по найкращій вартості представлені чоловічі, жіночі і дитячі кросівки, кеди, а також уггі, шльопанці, і інше взуття відомих брендів.