Тонкощі вибору чоловічих і жіночих ланцюжків

Ланцюжок на шию - одна з небагатьох прикрас, які носять і жінки, і чоловіки. На сьогоднішній день вибір в магазинах дуже великий, ланцюжки продаються не тільки з золота і срібла, але також з платини, ювелірної сталі, шкіри. Як правильно вибирати чоловічий і жіночий ланцюжок, на що звернути увагу і які вони бувають?

Як вибрати метал для ланцюжка?

Якщо ви вибираєте ланцюжок для повсякденного носіння, то зупиніть свій вибір на благородних металах - це може бути срібло, золото, платина і т. д. Ланцюжок з біжутерії, навіть з покриттям, може не тільки стертися від регулярного впливу, але іноді і викликати алергічну реакцію. А щоби вибрати підходящий ланцюжок з благородних металів, достатньо відвідати інтернет-магазин kazka.ua, саме там ви знайдете значний асортимент чудових прикрас на любий смак по доступній вартості.

Золото є одним з найкращих варіантів для такого виробу. Проби золота бувають різні, і для кожної проби існує кілька марок, що розрізняються за кольором і за ціною. Найбільш поширена проба - 585, вона володіє оптимальним співвідношенням ціна-якість. Можна купити ланцюжок, виконану в білому, жовтому і червоному кольорі цієї проби. Також цінується 750-я проба, її теж існує кілька кольорів.

Срібло коштує в рази дешевше. При правильному догляді воно буде виглядати елегантно і стильно. Однак срібло вступає в реакцію з речовинами, що містять сірку. Тому навіть на повітрі воно через деякий час покривається плямами. Але почистити срібло не є великою проблемою.

Платина - теж непоганий варіант, але мало хто може відрізнити її від срібла або білого золота, а коштує вона дорожче. Тому платинові прикраси купують заможні цінителі.

Одним з варіантів красивої, але дещо дешевшої прикраси є позолочене срібло. Виріб буде виконано з благородного металу, при цьому буде мати вигляд і деякі властивості золота, а ціну - в рази нижче. Основний недолік - це підвищена стертість. Такі ланцюжки вимагають більш дбайливого ставлення, інакше покриття з золота може стертися. Повторно його можна буде нанести в будь-якій майстерні.

Довжина чоловічого і жіночого ланцюжка

Дуже важливо підібрати довжину ланцюжка для чоловіка правильно. Вона залежить від багатьох параметрів: смаку, статури, стилю. Більшість виробників випускають ланцюжки довжиною, кратною 5 см. Ось деякі основні варіанти:

- Ланцюжок довжиною 40 см підійде чоловікам дрібної статури, худим і підліткам. Такий ланцюжок буде щільно обвивати шию, часто доповнюється кулоном.

- Чоловікам середньої комплекції варто вибрати довжину 45 см.

- 50 см вважається універсальною довжиною, вона підійде більшості.

- Довжина ланцюжка понад 55 см підійде чоловікам міцної статури, а також чоловікам з розвиненою мускулатурою.

Для підбору довжини ланцюжка на шию жінці існують деякі інші критерії. Відповісти на питання, на якій довжині зупинити вибір, допоможе наступний прийом. Необхідно подумати, яку частину тіла жінка хотіла б підкреслити - шию, груди або зону декольте - це і підкаже їй довжину ланцюжка.

Якщо жінка - володарка красивої шиї, то підкреслити таку гідність можна ланцюжком довжиною 35-40 см. Ланцюжок такої довжини буде непогано виглядати як широкий, так і витончений з невеликими ланками. Він може бути доповнений кулоном або підвіскою, але вони не повинні бути масивними. Але такий ланцюжок не підійде жінкам великої статури - їм краще зупинити свій вибір на довжині 45 см.

Виріб завдовжки 45-50 см підійде для носіння хрестика або кулона жінкам невеликої і середньої статури. Для них такий ланцюжок на шиї буде акцентувати увагу на зоні декольте. Ланцюжки довжиною більше 60 см теж дуже красиві. Вони звертають увагу оточуючих на груди. Носяться поверх одягу.

Плетіння

Видів плетіння ланцюжків як з золота, так і зі срібла існує безліч. Деякі з них підходять і жінкам, і чоловікам. Чоловічими вважаються плетіння «Бісмарк», «Візантійський», ромб, мотузкові. Такі плетіння часто мають ланки з гострими кутами, створюють щільний малюнок і є об’ємними. Більшість інших видів також підійдуть чоловікам, за винятком плетінь «Нонна», «Лав», «Серце» - такі плетіння вважаються виключно жіночими.

Одне з найпоширеніших і універсальних - якірне. Можна комбінувати кілька ланцюжків різної довжини. Велика кількість ланцюжків одночасно не призначене для того, щоб носити їх повсякденно. Такий аксесуар одягають для особливих випадків з відповідним одягом, наприклад, вечірньою сукнею. Перестаратися теж не варто, щоб не виглядати старомодно, як у 90-ті роки.

Інші атрибути ланцюжків

Дуже важливо при виборі такого аксесуару звернути увагу на замок. Всередині він складається зі сталевої пружини, яку обов’язково потрібно перевіряти при покупці, щоб виключити брак. Для тонких ланцюжків призначений шпрінгельний замок, для масивних ланцюгів використовують карабін.

Як правильно вибрати кулон? Зверніть увагу: кулон повинен важити не більше ніж 20% від ваги самого ланцюжка. Це необхідно для того, щоб ланки не перетирали кулоном. Це не поширюється на прикраси для особливого випадку і ланцюжки, на яких кулони змінюються.

Існують так звані дуті, або пустотілі, ланцюги. Вони виглядають масивніше, ніж є насправді, так як в них міститься менше золота. Переплачувати за них не потрібно, вони продаються на вагу, але все одно є деякі нюанси. Такі ланцюги непогані, але мають свої переваги і недоліки, про які потрібно знати перш, ніж купити такий виріб. Метал в таких ланцюжках тонше, що робить її менш зносостійкого, і вона частіше ламається. Через складну структури ремонт такого виробу складніше, а тому й коштує дорожче.