Особливості та переваги технології цифрового друку на тканині

Цифровий друк на тканині - найбільш швидкий метод нанесення зображень. При великому тиражі він є досить бюджетним. Цей спосіб користується великою популярністю при виготовленні сувенірної продукції, корпоративного одягу, модних предметів гардероба та аксесуарів.

На сайті http://embrostudios.com/fabric-printing/ ви дізнаєтесь про компанію “Студія вишивки” де вигідно можна замовити дану послугу.

Особливості технології прямого друку

Прогресивні принтери, промислові плоттери і рулонні машини дозволили технології прямого друку стати однією з найбільш високотехнологічних. Загалом, метод нагадує звичайне перенесення зображень на папір. При його використанні підбираються особливі фарби:

- натуральні,

- кислотні,

- пігментні.

Фарби створюються на основі оксидів металів і гарантують міцне зчеплення з текстильними волокнами.

Друк на світлих тканинах виконується без попередньої підготовки. Темні матеріали спочатку обробляються праймером. На фінальній стадії малюнки і написи закріплюються перегрітою парою.

Особливу увагу виробник приділяє вибору текстилю. Для цифрового друку використовуються натуральні або сумішеві тканини, що складаються на 70-100% з бавовняних волокон. Полотно може мати середню або високу щільність і має бути гладким. Фактурні тканини теж підходять, але зображення на них виходять зернистими. При друку на занадто тонких виробах збільшується ризик передруку чорнила на виворітну сторону.

Переваги і застосування технології

Повноколірні і фотореалістичні зображення переносяться на білий або кольоровий текстиль. Для цього використовуються екологічно безпечні водні барвники. Її виконання допускається на швах і інших нерівностях.

Популярність технології серед клієнтів компанії обумовлюється декількома незаперечними перевагами. Основні серед них:

- висока якість і чітка деталізація зображень;

- велика швидкість виготовлення (від одного дня);

- низька вартість при замовленні невеликої кількості виробів;

- значна зносостійкість малюнків і їх здатність витримувати численні прання без зміни чіткості та кольоровості;

- збереження дихаючої структури і еластичності тканини;

- відсутність ризику розвитку алергічних реакцій та подразнень при зіткненні зі шкірою.

Малюнок, отриманий в процесі прямого друку, залишається незмінним не тільки після багаторазового прання, але і при використанні виробів під прямими сонячними променями, прасування праскою. Це забезпечує глибоке проникнення барвників в структуру тканини. На її поверхні не утворюється ефект гумового шару, що знижує еластичність, схильного до розтріскування і іншим дефектам.

Найчастіше замовники вибирають прямий друк на таких матеріалах як велюр, кулірка, інтерлок, вельвет, футре, фланелі, кочкорс. Метод підходить для виробництва модних футболок, майок, серветок і скатертин, рушників, толстовок, світшоти, прапорів, сумок, рюкзаків, спортивних костюмів, головних уборів - подивитися приклади можливо в каталозі. Можна замовити перенесення зображень, малюнків, символів і написів на рулонній тканини або покроєних заготовках.

Вартість друку залежить від декількох аспектів. Вплив на ціноутворення надають тип вироби, складність поверхні (наявність швів, кишень і т. Д.), Кількість примірників, терміновість, наявність пакувального матеріалу. Готову продукцію можна отримати в друкарні або замовити її доставку зручним способом.