6 порад по догляду за посудомийною машиною

Ще 10 років тому посудомийна машина була рідкістю, яку не кожен міг собі дозволити, а зараз більшість людей не уявляють без неї свій побут. Втім, часто доводиться чути, що посудомийка погано відмиває посуд: то стакани всі каламутні, то погано відмилися вилки і ложки. Ми відразу починаємо звинувачувати сам прилад, хоча в більшості випадків погана якість миття - це наше неправильне використання, або неправильний догляд за машиною.

Якщо постійно експлуатувати техніку без належного догляду, рано чи пізно вона дасть збій. Навіть якщо це дійсно якісна сучасна техніка, для прикладу кращі на сьогоднішній день вузькі моделі, представлені на сайті tekhnik.top.

Експерти радять, що робити, щоб в майбутньому не було неприємних сюрпризів. Що вам буде потрібно:

- оцет

- дріт

- миючий засіб для посудомийної машини

- стара зубна щітка

Видаляйте наліт за допомогою оцту раз на місяць

Так, як ви іноді очищаєте накип з чайника, вам потрібно це робити і з посудомийною машиною. Найкраще помістити миску або банку з оцтом (приблизно дві склянки) у верхньому кошику посудомийки і запустити повний цикл миття, без миючого засобу, без програми сушіння. Це відчистить всі деталі машини, і повірте, вона засяє, і зникнуть всі неприємні запахи!

Прочищайте отвори форсунок дротом

Оцет відчистить основні частини машини, але маленьким отворам форсунок потрібні додаткові заходи очищення. Використовуйте звичайний дріт. Наприклад, такий, на який часто вішають на стіну фоторамки. Після того, як прочистили форсунки, протріть їх ганчірочкою, щоб видалити всі забруднення.

Зубна щітка - хороший помічник

Hе викидайте стару зубну щітку в сміття. Вона багато де може стане в нагоді, в тому числі і для вашої посудомийної машини. З її допомогою ви зможете прочистити всі деталі, до яких інших засобів не добратися.

Злийте воду і обполіскуйте посуд

Щоб машина краще відмила посуд саме гарячою водою, фахівці рекомендують злити холодну воду в крані. Це більше стосується приватних заміських будинків.

Ви ж іноді обробляєте плями на одязі перш, ніж класти їх прати. Так і з посудомийкою. Не потрібно обполіскувати все, але якщо посуд пригорілий, на ньому залишилася засохла їжа, занадто багато жиру і т. д., то попередньо помийте. Досвід підказує, що якщо на каструлі, чи тарілці залишається присохла або пригоріла їжа, вона не відмиється в машині. Ви, напевно, з цим стикалися. Трохи сполосніть її до того, як класти в машину.

Складайте правильно

В одне відділення - вилки, в інше ложки, в третє - ножі і т. д. Скажете, що це очевидно? А тепер зізнайтеся самим собі: ви завжди так робите?

Ні, ми не суперечимо самі собі, тільки хочемо дати маленьку пораду: переверніть половину столових приборів вгору, а іншу вниз, коли складаєте їх в корзину. Тільки всі ножі складайте лезом вниз. Так безпечніше.

Не забувайте про додаткові можливості

Посудомийну машину можна використовувати, щоб позбутися від бактерій і відчистити іграшки, пластикові деталі, абажури, вимикачі і багато інших знімних деталей, з якими не хочеться довго возитися, відмиваючи їх під краном звичайної губкою. Не забувайте про це!