Як правильно носити браслети: всі секрети вишуканої прикраси

Пік популярності аксесуарів і прикрас привів до появи численних питань про сполучуваність елементів образу. Лідер серед них - як правильно носити браслети. Дами цікавляться кожним нюансом: на якій руці, в якій кількості, для яких стилів.

Окремою категорією йдуть некласичні рішення браслетів: магічні, лікувальні, мідні або прикраси для ніг. Для кожного з них передбачені певні канони використання, які і дають відповіді на всі вищевказані питання. Але варто відразу зазначити той факт, що дотримуючись правила «що зручно, то і модно», багато жінок усвідомлено відмовляються від трендових вимог, віддаючи переваги експериментам і вільним сполученням.

Як правильно носити браслет і годинник

І годинник на руку, і браслет на руку. Як краще поєднувати їх разом або все-таки носити окремо? На одній руці або на різних? Відповіді - суперечливі. Традиційно вважається, що годинник і браслети повинні носитися окремо. Аргументація така: браслет одягають на «провідну» руку. Правші - на праву, лівші - на ліву. Так як провідна рука більш активна, але браслет мимоволі притягує погляд до витонченого зап’ястя, ефектно підкресленому прикрасою. Годинники же носяться на протилежній руці.

Годинники і браслети разом непоєднуване. Дуже спірний момент, так як носити браслети з годинником сучасна мода не забороняє і навіть вітає. Але рекомендується дотримуватися стильової єдності аксесуарів і вибирати вироби в одному кольорі або матеріалі. Протилежності притягуються. Складний витіюватий за формою браслет підбирають під строгий годинник, і навпаки - ефектний годинник вимагає лаконічної прикраси.

Серед міркувань «годинник і браслети» нерідко зустрічаються відомості про вплив виробів на енергетичні точки зап’ястя, які при «правильному» підборі стимулюються в однаковій мірі, забезпечуючи інтенсивну роботу і правої, і лівої півкулі мозку. Якщо це питання принципове, то так - варто носити годинник і браслети на різних руках. Якщо ні - то як подобається і як зручно!

Як носити браслет: загальні рекомендації

«Браслетний етикет» дуже багатий на правила і нюанси - дотримуватися їх чи ні вирішує кожна жінка індивідуально. Якісь із них змушують задуматися про канони формування стильного лука, інші - викликають іронічну посмішку. Але в будь-якому випадку буде незайвим з ними ознайомитися:

- Браслет повинен розташовуватися на руці вільно і комфортно. Виріб на гумці або з каменями - щільно облягає зап’ястя, ланцюжки або обручі - звисають вільно, але не падають. Рекомендована відстань від руки до прикраси приблизно 1 см.

- Не треба надмірностей. Більше 20 браслетів на одній руці вже не сприймаються як стильний аксесуар, а виглядають недбало і неакуратно.

- Рукава. У питанні, як носити браслети на руку при наявності одягу з довгими рукавами, відзначають, що пишні оборки і декори на манжеті виключають присутність прикрас. Строгий ж рукав відмінно виглядає з браслетом, який може бути на шкірі або поверх одягу.

- Акценти. При поєднанні браслетів різного типу один або два вважаються основою композиції - вони яскравішІ, більшІ, ефектнішІ - а інші відтіняють основні вироби.

- Браслетів багато не буває. Кожен наряд, випадок або сезон диктує свої особливості в питанні, як правильно носити браслети на руку. Тому чим багатший асортимент прикрас, тим простіше підібрати найкраще рішення.

- Мінімум інших прикрас. Гарним смаком вважається, коли на дамі надіто два вироби з гарнітура: браслет і сережки, браслет і перстень.

Враховуємо нюанси

Звичайно, можна бездумно поповнювати колекцію браслетів, скуповуючи всі вподобані екземпляри, але це нерозумно і нераціонально. Є нескладні рекомендації на тему, як правильно носити браслети на руку, які дають загальний напрямок вибору згідно стилю майбутньої власниці, її віку та комплекції. Наприклад:

- Чим старше жінка, тим масивніше допускаються браслети на її руці.

- Чим тонше зап’ястя, тим витонченіше прикраса.

Другий пункт для багатьох одкровення, так як хочеться зробити навпаки, але конкретно в даному випадку краще не відходити від канонів. Тим більше це не виключає використання дорогоцінних металів в якості основи прикраси. У питанні, як носять золоті браслети - це правило дієво як ніколи. Масивне золотий виріб підкреслить статусність і елегантність широкого зап’ястя, а тонка ниточка відмінно виглядатиме на худенькою руці.

Найти хорошее украшение по доступной стоимости - задача непростая. В интернет-магазине arkos.ua вы можете купить браслеты бижутерию, которые подчеркнут ваш изысканный вкус, красоту и оригинальность.