Ефектне світло: основні цьогорічні тренди освітлення

2019 рік приніс нові ідеї і нові тенденції в сучасний дизайн. На задній план відійшли білі і сірі інтер'єри монотонного типу, строкаті шпалери, зістарені предмети, що в достатку містилися в хітових композиціях минулого сезону. Нові тренди орієнтовані на оригінальність і сучасні технології. Пропонуємо ознайомитися з основними напрямками, обраними в цьому році.

У 2019 освітлення (як і весь інтер’єр) перестає спиратися на звичний список стилів. Основним критерієм стає індивідуальний затишок, що відображає характер і уподобання господаря будинку. Саме такі світильники від австрійської компанії Eglo можна знайти в інтернет-магазині https://svechka.kiev.ua/eglo/, адже тут представлені чудові моделі в різних стилях: від традиційної класики, до оригінальних ультрамодних лофту, етно, чи хай-теку. Звичайно ж, вибір здійснюється не тільки по особистим уподобанням - у всьому потрібно підтримувати гармонію.

Для нового інтер’єрного освітлення прив’язка до суворої симетрії зовсім необов’язкова. Навпаки - частіше використовуються легкі, невимушені композиції. Найбільш оригінальними стануть світлодіодні світильники. Використання LED ламп дає можливість реалізувати найбільш незвичайні дизайнерські ідеї, надаючи інтер’єру ефектність і оригінальність. Переміщення розміщення в кімнаті також вітається - це дозволяє зробити зонування і зробити обстановку більш налаштовує на відпочинок, затишною.

Ретро з домінацією теплих відтінків

Мається на нові тренди і відсилання до ретро стилю. Повертається мода на віддтінко освітлення, що панували в оселях періоду 70-х років минулого століття. Це теплі тони охри, оливи, теракоту, що ідеально вписуються в затишні інтер’єри.

Приглушене освітлення і темні відтінки

Темні кольори інтер’єру роблять його більш затишним і спокійним. У поточному році популярними стали синій і зелений кольори, а також їх відтінки. З огляду на глибину кольору кімнати, освітлення підбирається строго спрямоване (споти, точкові світильники, трекові системи) або приглушене. Рівномірне приглушене освітлення забезпечити допоможуть настільні лампи в темних тонах і торшери аналогічного виконання.

Солідні матеріали

Додати інтер’єру надійності і впевненості допоможе використання світильників з дерева, гіпсу, мармуру. Міцність структури і текстурна привабливість забезпечили цим матеріалам лідируючі позиції в інтер’єрах нових трендів 2019.

Метал і скло

Активно використовуються в нових інтер’єрах металеві світильники. Вибір металів частіше падає на дорогі варіанти: золото, срібло, бронза. Даний вибір дозволяє поєднувати затишок і надійність в оздобленні кімнати.

Саме металевий каркас найкраще поєднується ще з одним трендом, що стосуються матеріалів - використанням прозорого скла. Скляні плафони (частіше - сферичної форми) надають інтер’єру легкості, роблять його більш невимушеним і вільним. Пріоритет віддається великим моделям з об’ємними плафонами.

«Розумне» освітлення

В епоху технологічного прогресу було б дивно не включити в список трендів освітлювальні прилади з можливістю дистанційного керування за допомогою смартфона. Бездротове з’єднання дозволяє підключити все освітлення в будинку до одного пристрою (смартфону, планшету), що забезпечує просте і комфортне керування включенням, яскравістю, колірною температурою.

Новинки на ринку освітлення з’являються з кожним днем. Відстеження нових трендів - можливість йти в ногу з часом і постійно дивувати гостей хорошим смаком. Оригінальний підхід 2019 року дозволяє в той же час подбати і про своє особисте комфорті, забезпечити собі затишний і приємний відпочинок.