Музика серпня, яку не соромно запостити в соцмережах

Літо закінчилося, і у нас на руках і в голові залишилися уривки спогадів про прекрасний час. За останній місяць ми почули багато чудової музики, яка надовго залишиться в плеєрах: довгоочікуваний альбом Tool, відмінна стилізація від австралійських рокерів King Gizzard & The Lizard Wizard, новий полноформатник Slipknot, A $ AP Rocky в бабусиному хустці.

Ці та інші релізи минулого місяця - в нашій добірці. А ще хочеться порекомендувати гурт Пан Карпо, про який більше можна дізнатися на https://pankarpo.com/. Хлопці здатні створити неперевершену запальну атмосферу на вашому святі, порадувати справжньою чудовою авторською українською піснею.

Tool «Fear Inoculum»

Пішла епоха. Тепер ми не зможемо більше жартувати про новий альбом Tool, чутки про який ходять десятиліттями. Так, з часу виходу «10000 Days» пройшло 13 років. Лічильник обнулився, роки очікування закінчилися: перед нами нова повноформатна студійна робота однієї з головних гітарних груп сучасності.

Чутки про «Fear Inoculum» ходили досить давно, але це той випадок, коли в стадо прийшли вовки, але хлопчикові вже ніхто не повірив: в реальність цієї події вірилося насилу. Але все ж таки сталося: Tool випустили новий альбом - відмінну, збалансовану роботу, в якій легко вгадується фірмовий стиль групи, але при цьому музикантам вдалося зберегти свіжість і зробити незанудную, різноманітну і прекрасно зіграну роботу.

Bon Iver «I, i»

Дванадцять років тому проект Джастіна Вернона Bon Iver випустив дебютний альбом «For Emma, ​​Forever Ago» - інді-запис, яка згодом отримає дві статуетки «Греммі» - «Відкриття року» і «Кращий альтернативний альбом року». Альбом має статус золотого в Австралії, Британії та Данії, а наступний повноформатник Bon Iver знову став золотим в Данії. Загалом, справи у групи йшли непогано, хоча ці 12 років проект Вернона все ж провів у статусі перспективного.

Четвертий реліз групи «i, i» - вірна спроба вивести Bon Iver на новий рівень. Це тихий, мінімалістичний, але дуже яскравий альбом без очевидних хітів, але з прицілом на великі майданчики. Цей запис потрапив в категорію Best New Music на ресурсі Pitchfork, а на Metacritic має значні 82 бали за версією критиків і оцінку 8,3 на основі оцінок користувачів. Загалом, відмінна заявка на потрапляння в топи за підсумками 2019 року.

Young Thug «So Much Fun»

Головна загадка репера Young Thug з Атланти пов’язана з точкою відліку його офіційній дискографії. Це досить плідний артист, на рахунку якого велика кількість релізів, але формально свій дебютний повноформатний альбом репер випустив тільки зараз, а до цього постачав публіку виключно мікстейпами. Young Thug випустив альбом «So Much Fun» в день народження, і зараз музичні критики багато пишуть про те, що цей реліз може стати перезавантаженням кар’єри артиста. Це винахідливий автотюновий хіп-хоп, в якому Young Thug займає очевидну виконує соло роль навіть в дуетах з іменитими колегами на кшталт Future, Тревіса Скотта, 21 Savage, Lil Uzi Vert і Quavo. Альбом отримав досить високі оцінки на Pitchfork, але при цьому має не найвищий бал на Metacritic - там його оцінили в 77 балів на основі восьми професійних рецензій.

Brockhampton «Ginger»

Колектив Brockhampton стартував дуже яскраво і потужно. Звичайно, не зовсім доречно порівнювати його з величиною начебто Wu-Tang Clan, але за рівнем присутності в житті колективу харизматичних і самодостатніх творчих одиниць аналогія напрошується.

У 2017 році не було проекту яскравішого, ніж Brockhampton: саме тоді вийшла їх трилогія «Saturation» і купа крутих кліпів, візуалізуючих і без того міцний матеріал. Потім всередині колективу почалися розбіжності і кадрові зміни, в результаті чого з групи пішла не остання людина Амір Вен. Альбом «Ginger» записаний уже без його участі, але при цьому все одно є прикладом прекрасної колаборації різнопланових, але дуже талановитих музикантів. Можна сказати, що це швидше за збірку пісень творчого об’єднання. Але в даному випадку краще так, ніж ніяк.

Slipknot «We are not your kind»

Попередній альбом американців Slipknot вийшов п’ять років тому - перший повноформатник, записаний без участі міцної творчої одиниці групи барабанщика Джої Джордісон. В цілому запис отримав непогані відгуки і залишив після себе пару міцних синглів, але поступався попереднім альбомами колективу. Потім була номінація на «Греммі», тур з Korn і творча відпустка, після якого група оголосила, що пише новий студійний альбом.

Slipknot повернулися посвіжівшими, набралися сил і почали конопатити інтернет-простір своїми синглами-бойовиками з потужною і кривавою візуалізацією. Результат - захоплені відгуки по всьому світу, оцінки в дусі «один з найкращих альбомів в історії колективу» і потужний тур з Behemoth.

King Gizzard & The Lizard Wizard «Infest The Rat’s Nest»

Австралія регулярно поставляє на світовий ринок цікаві і самобутні імена. King Gizzard & The Lizard Wizard сьогодні - чи не головна гітарна величина в новій музиці континенту. Це колектив, який дуже продуктивно і вдумливо займається реконструкцією олдскульних жанрів, безліч разів перевідкривався.

King Gizzard & The Lizard Wizard велосипед не винаходять, а гранично уважно і акуратно відтворюють музику, яка зараз “відхаркує старече мокротиння”. І роблять це з таким ентузіазмом і завзяттям, що звучить мало не краще оригіналів минулих десятиліть. «Infest The Rat’s Nest» є прекрасним і жвавим реверансом у бік треш-металу: звучить він ніби саундтрек з 80-х - з хімзавивкою, лосинами, величезними шипастими напульсниками і швидкісними рифами.