М’яка підлога: оптимальне і красиве рішення для дитячих кімнат

Облаштування кімнати для дитини займає чимало часу у батьків, адже її потрібно зробити красивою, безпечною і екологічною. Один з варіантів підлогових покриттів - м'яка підлога для дитячої кімнати, яка служить прекрасною альтернативою килимам, і іншим покриттям.

Створюється така «мозаїка» з полімерних сполук і здатна витримати великі навантаження, тому все більше споживачів віддають перевагу саме їй.

М’яка підлога для дитячих кімнат: позитивні сторони матеріалу

Сучасні технології дозволили розробити новий безпечний матеріал, який виготовляється за технологією EVA і використовується для м’якої підлоги. До його складу входить етиленовий вініловий ацетат, мікропористий полімер і інші елементи. Покриття має високу стійкість до механічних пошкоджень і гнучкість. А також до позитивних сторін м’яких підлогових пазлів для дітей відносять:

- відсутність будь-якого запаху;

- екологічність;

- не викликає алергічних реакцій;

- володіє ефектом «теплих підлог» і прекрасною шумоізоляцією;

- на таке покриття не впливає волога;

- легко видаляти бруд;

- досить замінити один модуль при пошкодженні його цілісності.

В європейських країнах м’яке покриття використовується в дитячих садах частіше, ніж натуральне дерево або кераміка. Адже крім перерахованих вище переваг, у дитини, що грає на красивій підлозі, отримати синяк або садно шансів практично немає. А у нас придбати якісну м’яку підлогу для дому по найкращій вартості можна в компанії EvaLine.

Особливості та види підлогового покриття

М’яка підлога для дитячих кімнат - окремі елементи, які збираються в загальну мозаїку. З’єднують деталі за допомогою спеціальної зчіпки, яка забезпечує надійність і міцність покриття. Цей тип з’єднання прийнято вважати «ластівчин хвіст». Килимком можна заповнити підлогу навіть приміщення з нестандартними розмірами. Він служить не тільки утепленням і пом’якшенням, а й своєрідною іграшкою, розвиваючої мислення малюків.

Виробники виділяють кілька варіацій м’яких підлог для дитячих кімнат:

- навчальні, де пазли містять алфавіт або геометричні фігури;

- світ тварин ( «зоопарк»);

- «Місто», такий варіант допомагає дітям познайомитися з правилами руху на дорозі;

- «Карта», де можна дізнатися про різні країни і їх місцезнаходження;

- ігрова, наприклад, класики;

- класичний малюнок, який можна самостійно комбінувати на свій розсуд.

Не тільки в дитячих кімнатах можна зустріти таке покриття. На сьогоднішній день існують різні дизайнерські рішення, які дозволяють стелити пазли в офісах або інших приміщеннях, виконуючи роль шумо- і теплоізоляції, а також служать елементами декору.