Рекомендації по догляду за пуховиками

Стильні зимові куртки вже давно стали справжнім хітом. Але багато хто відмовляється від покупки таких виробів, тому що не знають, як доглядати за пуховиком. Адже перше ж прання може закінчитися досить сумно. Наповнювач збивається в грудку, річ втрачає форму і перестає гріти. Хочете цього уникнути? Значить, варто дізнатися більше про деякі нюанси, що стосуються чищення і зберігання такого одягу.

Але, насамперед, зверніть увагу по посиланню мужские пуховики в Украине на асортимент верхнього одягу, представлений а інтернет-магазині Puhovik5, який пропонує дійсно чудові вироби: такі м’які, ніжні, легкі, але водночас якісні та красиві пуховики, які кілька сезонів утримують лідерство на модних подіумах. Цей вид одягу дозволяє не сковувати рухи при ходьбі і залишатися завжди мобільними, модними.

Отже, ви купили або збираєтеся придбати пуховик, в якому буде так затишно почувати себе пізньої осені, ранньою весною і протягом зимового сезону? В такому випадку, ми пропонуємо вам поговорити про те, які правила догляду за цими ніжними виробами слід дотримуватися для того, щоб зберегти їх такими, як ніби ви тільки що дістали річ з упаковки.

Перш за все, пуховики краще не зберігати в сильно складеному, «спресованому» стані щоб уникнути звалювання пуху. Тому виробники рекомендують використовувати спеціальний тремпель, який можна помістити в упаковку для тривалого зберігання, просочену складом проти молі.

Пуховики рекомендується прати в міру забруднення, якщо ж ви носите це виріб досить недовго або акуратно, то обов’язково хоч раз в сезон його необхідно випрати. Отже, основні правила прання досить нескладні.

- Прати пуховик краще в теплій воді, при цьому рекомендується використовувати для цього шампуні для волосся або рідкі мила, а також спеціальні засоби для ручного прання, які застосовуються безпосередньо для прання виробів з пуху.

- Температура води не повинні бути вище 30 градусів (іноді виробники допускають 40 градусний межа, але в більшості випадків оптимальною вважається все-таки температура не вище 30 градусів).

- Деякі пральні машини автоматичного типу оснащені функцією спеціальної делікатного прання, яка дозволяє провести акуратне прання в ніжному режимі. Однак не рекомендується використовувати пом’якшувачі тканини, а також антистатики, вони можуть змінити структуру тканини.

- Після акуратною прання необхідно ретельно прополоскати виріб в теплій воді. При цьому врахуйте, що краще додатково повторно виполоскати пуховик, щоб уникнути появи потім на виробі мильних розводів. Віджимати виріб слід дуже акуратно, краще дозволити воді стекти, не застосовуючи зусиль при віджиманні, щоб не пошкодити структуру тканини і зовнішній вигляд виробу.

- Якщо віджим відбувається в пральній машині, то слід використовувати програму делікатного (ніжного віджиму). Взагалі процедура прання в автоматичній пральній машині повинна проводитися при малому завантаженні.

- Після того, як проведено віджимання, не забудьте розпрямити виріб в горизонтальному положенні, щоб акуратно розподілити пух по всьому виробу. Не можна залишати пуховик в зім’ятому або складеному вигляді у вологому стані. Ви ризикуєте просто втратити улюблену верхній одяг.

- Пройде деякий час (найчастіше дві доби), пуховик висохне, його слід випрасувати при низькому температурному режимі - до 110 градусів.