Катання на роликових коньках: приємне проведення часу і користь для здоров’я

На сьогоднішній день ролики дуже популярні серед молодого покоління, але люди старшого віку чомусь обходять цей вид фізичної активності стороною. У той час як лікарі і вчені одноголосно стверджують, що ролики - відмінна альтернатива занять бігом.

В європейських країнах ця фізична активність дуже давно завоювала популярність серед людей середнього віку завдяки доведеним корисним для здоров’я властивостями.

Катання на роликових ковзанах: спорт чи відпочинок

Для більшості відмінність між просто прогулянкою і спортивною ходьбою очевидна. Аналогічні справи з катанням на роликових ковзанах. Спочатку вони використовувалися ковзанярами і фігуристами з метою продовження спеціальних тренувань. Справа в тому, що для пересування на роликах задіюються ті ж м’язи, що і при переміщенні по льоду на звичайних ковзанах, це дає можливість отримувати корисні властивості від занять цілий рік і не залежати від сезонного льоду.

Таким чином, катання на роликах для одних може служити звичайним приємним проведенням часу на природі, а для інших - тренуванням. Крім цього є можливість суміщення роликів з танцями або аеробікою. Але при будь-якому використанні це фізична активність для організму. При цьому катання на роликах - це величезна користь для фігури. Звичайно ж, у випадку вибору хорошої якісної моделі, і у цьому контексті хочеться порекомендувати ролики Seba, які вигідно можна придбати на сайті spitfire.com.ua.

Чим корисна їзда на роликах

Якщо почати кататися на ролики Seba з метою допомогти своєму здоров’ю, то ефект можна помітити приблизно протягом 2-3 місяців. Причому в подальшому результат від занять буде посилюватися. Для того щоб отримати всі корисні властивості від тренування і уникнути шкоди, найкраще займатися на набережних або в зелених зонах, на спеціально відведених доріжках або рівних стежках в парку. Перш за все, користь принесе знаходження на свіжому повітрі.

Як відомо, рух - це життя. Завдяки неквапливим прогулянкам нормалізується робота серця і всієї серцево-судинної системи. Судини приходять в необхідний тонус, зміцнюються ноги, поперек, сідниці, стегна і голеностоп. Завдяки необхідності контролювати рівновагу і баланс тренуються властивості вестибулярного апарату і поліпшується координація. Крім того, виділяється гормон щастя ендорфін, який сприяє підняттю настрою.

Так їзда на роликах приносить користь всім шанувальникам такого виду спортивної активності. Ці навички можна тренувати і під час велосипедних прогулянок, але в міській квартирі не завжди є місце для розміщення велотранспорту, для роликів ж не потрібно багато місця. Не менш актуально і застосування роликових тренувань проти зайвої ваги.

Кому їзда на роликах протипоказана

- При наявності захворювань вестибулярного апарату не можна вставати на ролики. Люди з такою недугою погано зберігають рівновагу і постійно падають.

- Якщо була травма голови, то про катанні на роликах слід забути мінімум на два місяці.

- Якщо є проблеми із зором, то обов’язково будуть потрібні контактні лінзи. Швидкість при пересуванні досить висока, потрібно встигати при цьому орієнтуватися: окуляри можуть легко розбитися і травмувати обличчя і очі.

- У випадку плоскостопості, обов’язково потрібно використовувати спеціальні устілки-супінатори, тільки так властивості тренування принесуть користь, і людина не отримає шкоди від занять.