Вчені навчилися за 5 хвилин визначати схильність до мов

Виявляється, секрет освоєння іноземних мов - в ритмах активності головного мозку під час відпочинку. До такого висновку прийшли вчені Вашингтонського університету, які опублікували статтю в журналі Brain and Language. Тепер передбачити схильність до мов можна в ході 5-хвилинного тесту!

«Ми виявили, що характеристика людського мозку в період відпочинку може з 60% ймовірністю вказати на здатність до вивчення іноземної мови в зрілому віці», - говорить провідний автор дослідження, професор психології Шантель Прат. Цю програму фінансувало Бюро морських досліджень ВМС США, яке веде розробки системи OLCTS, що дозволяє вивчати іноземні мови за 20 годин.

На початку експерименту добровольці - 19 осіб віком від 18 до 31 року, які не вивчали раніше французьку мову, 5 хвилин сиділи з закритими очима в звичайних шоломах ЕЕГ, які вимірювали активність головного мозку. Потім протягом двох місяців вони приходили двічі в тиждень на півгодинні заняття з французької мови.

В кінці програми учасники пройшли тест, який показав, як швидко кожен з них просунувся і наскільки добре засвоїв матеріал. Результати найбільш «швидких» учнів виявилися такими ж хорошими, як і тих, хто просувався повільніше. При цьому з’ясувалося, що малюнок активності головного мозку під час обробки нової мови безпосередньо пов’язаний з темпом навчання, тобто, люди з біологічною схильністю до мов навчаються приблизно в 2 рази швидше.

На думку професора Прат, тим, у кого такої схильності немає, не варто впадати у відчай. По-перше, експеримент залишає ще 40% на різні невідомі наразі змінні, наприклад, мотивацію. По-друге, пан Прат вважає, що можна змінити стан мозку за допомогою тренування нейрооткліка, технології, якої вона зараз займається. Нейроотклік - це щось на кшталт режиму тренування мозку, завдяки яким людина може посилити активність зон, відповідальних за когнітивні здібності.

Як швидко і ефективно освоїти іноземну мову? В сучасному світі це питання хвилює все більше людей. Спробуйте ефективні курси, що пропонуються на https://be-english.com.ua Business English Academy, і не пожалкуєте! Адже саме тут застосовуються найпередовіші методики корпоративного навчання англійської мови під потреби конкретної компанії, і, до речі, проводяться єдині в Україні бізнес-тренінги англійською.