Корисні поради туристам в Єгипті

За останні десятиліття однією з улюблених країн для відпочинку наших туристів став Єгипет. І не дарма - адже в цій країні можна відпочивати протягом цілого року, переліт займає близько 4 годин, ціни на тури досить демократичні, та й сервіс також досить непоганий, практично у всіх готелях є російськомовний персонал. А ще додайте до цього єгипетську гостинність і неймовірні красоти Червоного моря.

Але не варто забувати, що це все-таки країна з іншою культурою, звичаями і традиціями. Тому вирушаючи до Єгипту, щоб не затьмарити собі відпочинок, варто знати про деякі нюанси, які Вас можуть очікувати на відпочинку в цій країні.

Думається, поради стануть в нагоді і тим туристам, які вже встигли побувати в Єгипті не один раз, і тим, хто вирішив відправитися в країну фараонів вперше. А більше информації про відпочинок у цй країні, а також про найвигідніші пропозиції турів ви знайдете на сайті gotur.kz.

► Дуже багато єгиптян, які живуть в містах і курортних центрах, без проблем можуть порозумітися англійською мовою. А в назвах вулиць і на дорожніх покажчиках часто одночасно використовується арабський шрифт і латинський. У курортних містах, особливо в великих, працівники готелів, ресторанів і кафе, магазинів володіють в тій чи іншій мірі російською мовою. В готелях, де зупиняється багато російськомовних туристів, всі оголошення і написи дублюються також і російською мовою.

► Жінкам, перш ніж зайти в храм або монастир, слід прикрити руки і плечі і не надягати короткі спідниці, та й в шортах входити теж забороняється.

► Валюту найвигідніше тримати в доларах. Якщо Ви взяли із собою банківську карту, то гроші міняйте лише в банках.

► Не здумайте приймати водні процедури в Нілі, для цього він занадто забруднений і просто кишить різноманітними небезпечними бактеріями. Для купань тільки море, і басейни!

► В Єгипті дорожніх правил в принципі не існує. Водії при їзді керуються сигналами: хто встиг посигналити у того дорога і головна.

► За ціною вигідніше екскурсії купувати у місцевих, ніж в операторів. Але є кілька але: Ви не можете бути впевнені в якості їжі і напоїв, які пропонуються під час екскурсій, та й якщо станеться якийсь нещасний випадок, то зі страховкою можуть бути проблеми.

►Для пиття водопровідну воду вживати не варто, і мийте ретельно фрукти і овочі.

► Для плавання краще використовувати в Єгипті спеціальне взуття коралки, яке можна придбати в місцевих магазинах.

► На відпочинок в Єгипет з собою обов’язково візьміть маску і трубку, оскільки підводний світ Червоного моря дивний і різноманітний.

► Купаючись в Червоному морі, постарайтеся руками мешканців підводного світу не чіпати. У Червоному морі мешкає дуже багато отруйних риб, які особливо випливають вночі зі своїх укриттів. Не можна відривати корали, оскільки Ви можете розлучитися зі 100 $, заплативши штраф. Та й вивозити з країни корали суворо заборонено.

► Слід всюди торгуватися - досить легко можна збити ціну в два рази, а якщо Ви будете дуже наполегливі, то зможете отримати ще більшу знижку. Взагалі, чим Ви твердіше будете наполягати на своєму, тим до Вас поставляться з більшою повагою.

► Перед тим як найняти таксі або щось купити на ринку, обов’язково обговоріть ціну, і потім не йдіть ні за яких умов на поступки.

► Оскільки в Єгипті діє сухий закон, то спиртне можна купити лише в ресторанах або готелях. Ще можна купити протягом 3 днів після прильоту алкоголь в д’юті-фрі, але в такому разі не забудьте паспорт, оскільки без нього Вам алкоголь не продадуть.

►В п’ятницю до 12 дня мусульман турбувати не варто: не призначайте на цей час зустрічі і не намагайтеся ломитися в закриті магазини. До тих пір, поки не відслужать їх господарі п’ятничний намаз, все одно працювати нічого не буде. Але в готелях по п’ятницях весь персонал працює так само, як і в інші дні.

► Якщо Вам доведеться довго чекати - не нервуйте. У єгиптян «п’ять хвилин» можуть дорівнювати трьом годинам - ну вже дуже вони повільні!

► Якщо Ви зважитеся прокататися на верблюді, то запам’ятайте, що піднятися на нього Ви зможете безкоштовно або за 1$, а ось щоб потім злізти Вам доведеться заплатити не менше 20 $.