Килимки для ванної - проблеми вибору в світі «різношерстого» асортименту

«Дрібниця» у вигляді килимка для ванної - насправді річ необхідна, як і текстиль в спальній кімнаті або вітальні. На перший погляд, цей простий виріб легко можна замінити простим шматком тканини, або звичайною килимовою підстилкою. Але насправді без такого аксесуару, як коврик в ванную, що пропонується магазином modakilim.com.ua, у вашій оселі буде не так затишно, а комфорт необхідний нам скрізь, і в будь-який час.

Функціональне призначення килимка дещо ширше, ніж ми могли уявити на перший погляд. Це не тільки предмет комфорту, який дає ногам тепло відразу після виходу з ванної, але і елемент декору, що перетворює ванну, і дарує світлий настрій, і обов’язковий атрибут безпеки, який не дає посковзнутися на мокрій підлозі.

Простий килим, який можна постелити в кімнаті, в умовах вологості у ванній з часом перетвориться на ганчірку, і буде віддавати неприємним запахом вогкості, а тому якщо у ванній у Вас досі немає спеціального килимка - купити його Вам просто необхідно!

Загальні рекомендації по вибору килимка

Не варто забувати, що ванна - місце з підвищеною вологістю повітря, а тому ідеальний килимок для ванної - виготовлений з практичного матеріалу, стійкого до вологи. Краще, якщо килимок буде невеликого розміру. Так його можна буде легко випрати, швидко висушити, і зберегти його доглянутий зовнішній вигляд довше.

Звичайно, все частіше килимок виконує декоративну роль, надаючи навколишньому оточенню незвичайності, яскравості і затишку. Саме тому на ринку є таке розмаїття килимків - в різних відтінках, кольорах під певну тематику.

Є кілька загальних рекомендацій, якими варто користуватися, щоб вибрати дійсно якісний і довговічний килимок:

- Перше, що важливо - килимок повинен добре і міцно триматися на поверхні. Так знаходження у ванній, де раз у раз розхлюпується вода, буде безпечним. Безпеці сприяє правильна підкладка килимка, з прогумованою основою або присосками;

- Друге - килимок повинен добре вбирати вологу. Поряд з цим він повинен бути міцним, і не псуватися під впливом високої температури (наприклад, від гарячої води);

- Структура поверхні килимка повинна бути рівномірною. Якщо поверхня килимка ворсова, він повинен бути густим і пишним. Так килимок не буде прим’ятим, і на деякий час залишається красивим;

- Товщина килимка також не повинна обділятися увагою. Занадто тонкі килимки швидше зношуються, а надто щільні довше сохнуть, що також створює певні незручності. Вибирайте «середній» варіант, якщо для Вас важлива практичність і довговічність;

- Має значення не тільки вид лицьового боку килимка, а й виворітного. Виворіт також повинен бути акуратним і рівномірним. Найкраще, якщо він буде тканинним або латексним. Ці матеріали швидко сохнуть, завдяки можливості випаровувати вологу. Твердий гумовий виворіт килимка не пропускає вологу, а тому під ним часто з’являється цвіль;

- Краї килимка повинні бути акуратно обшиті рівномірними стібками і простроченими міцною ниткою - так килимок не буде розшаровуватися по краях, і зберігати форму.

- Килимок у ванній повинен бути простим в догляді - легко вичищуватися, а також не накопичувати грибок. Це важливо, адже виріб в буквальному сенсі буде потрапляти під ноги кожен день!

Що краще для ванної - синтетика чи натуральність?

Килимки для ванної виготовляють як з натуральних, так і з синтетичних матеріалів. при цьому не можна точно сказати, який саме килимок, з якого матеріалу підійде для ванної краще.

В цілому синтетика - матеріал з гарантованою вологостійкістю, а крім того, такі килимки дешевші, міцні і прості в догляді. Натуральні килими відрізняються екологічністю, тепліші і приємні на дотик. Вони дуже м’які, що особливо важливо для дітей.

Більш популярні для ванної синтетичні килимки - з акрилу, а також з гумовою основою. З метою гігієнічності, поверхня таких килимків оброблена антибактеріальним матеріалом, який перешкоджає появі та розвитку грибка.