Новий матеріал для 3-D друку перевершує властивості швидкорізальної сталі

Високоміцні ріжучі інструменти тепер можуть бути надруковані на 3D-фрезерному верстаті. Це потенційно економить час і гроші виробників, особливо, якщо це стосується досить дороговартісної аерокосмічної і оборонної промисловості.

Оскільки метали, які використовуються в оборонній і авіакосмічній промисловості, дуже міцні, виготовлення високоякісних інструментів для їх різання є серйозним і дорогим завданням. Вирішити поставлені завдання успішно допоможуть якісні алмазні інструменти, які можна вигідно замовити в інтернет-магазині restavraciya-almaznogo-instrumenta, втім науково-технічний прогрес не стоїть на місці, і пропонує більш ефективніші інноваці.

Так, нещодавно кандидат технічних наук австралійського Університету RMIT Джиммі Тотон отримав премію Young Defense Innovator Award 2019 і приз в розмірі 15 000 доларів США на міжнародному авіашоу Avalon за дослідження, яке проводилося спільно з Центром технологій оборонних матеріалів (DMTC) і галузевим партнером Sutton Tools. Цей спільний проект, реалізований в RMIT Advanced Manufacturing Precinct, є першою переконливою демонстрацією 3D-друкованих сталевих інструментів, які можуть різати титанові сплави, а також в деяких випадках навіть краще, ніж звичайні сталеві інструменти.

«Тепер, коли ми показали, що таке можливо, весь потенціал 3D-друку може почати застосовуватися в галузі, де це може підвищити продуктивність і термін служби інструменту при одночасному зниженні витрат», - каже Тотон.

Високопродуктивні сталеві фрези були виготовлені з використанням технології лазерного осадження металу, яка працює шляхом подачі металевого порошку в лазерний промінь. Коли лазер рухається, метал твердне на задній кромці і тривимірний об’єкт будується шар за шаром. Цей процес адитивного виробництва дозволяє будувати об’єкти зі складними внутрішніми і зовнішніми структурами.

Витрати на свердла, фрези та інші інструменти протягом складних, довгострокових і серйозних робіт, наприклад, обладнання для оборонної промисловості, можуть становити десятки, якщо не сотні мільйонів доларів. Цей проект відкриває шлях до того, щоб робити ці високопродуктивні інструменти швидшими, якісними і що досить важливо - значно здешевити їх собівартість.