Основні дизайнерські тренди вітальні 2020

Вітальня, будучи центром всього будинку, привертає до себе найбільшу увагу. Саме це місце - своєрідна домінанта помешкання, саме тут найчастіше збираються гості, всі члени родини. Тому інтер'єр цієї кімнати повинен бути гармонійним, комфортним і розташовувати до спілкування і відпочинку.

А створити ідеальну вітальню допоможуть досвідчені креативні фахівці дизайн студії Романа Москаленко, про яку детальніше можна дізнатися на https://design-moskalenko.com.ua/portfolio/dyzajn-vitalnoyi-kimnaty-ta-zalu/, органічне поєднання ваших індивідуальних смаків, функціональності, найсучасніших дизайнерських трендів - ось основне кредо  в діяльності цієї студії.

Звичайно, при створенні інтер’єру вітальні варто звернути увагу на новинки і останні тренди ринку, адже щороку дизайнери пропонують нові ідеї і задумки. Чим же порадує нас наступний рік? Що в моді, які кольори і меблі в пріоритеті?

Основний тренд - Еклектика

У 2020 році в сфері інтер’єрного дизайну лідируючі позиції займає еклектика. Це означає, що у вас з’явиться можливість використовувати в оформленні найпривабливіші риси різних стилів.

Зверніть увагу! Вітальня 2019 еклектичному стилі вийде дійсно вдалою, тільки якщо грамотно поєднувати меблі і предмети декору різного кольору і дизайну.

В іншому випадку ваш будинок перетвориться на щось на зразок меблевого шоу-руму.

Врахуйте, всі вибрані предмети повинні поєднуватися за кольором. Крім того, якщо ви вирішили вибрати меблі в різних стилях, то обробка стін, підлоги і стелі повинна бути найпростішою і в світлих нейтральних відтінках. Наприклад, можете вибрати звичайне фарбування або ретельне, якісне виштукатурює поверхонь.

Мінімалістична вітальня

На жаль, багато співвітчизників продовжують жити в малогабаритних квартирках. Для них прекрасним вибором стане мінімалістична вітальня 2020. До речі, відкрите планування квартир продовжує залишатися в тренді. Так що, якщо ви є «щасливим» власником квартири в хрущовці, то сміливо перетворюйте її в студію.

Надати мінімалістичному дизайну більшої актуальності можна, використовуючи супермодні шпалери зі скловолокна. Вони підлягають неодноразового фарбування, тому ви зможете легко змінити інтер’єр, витратившись всього пару банок фарби.

Сучасна вітальня стане не тільки привабливою, але і більш затишною, якщо використовувати меблі-трансформери, а також багатофункціональні предмети інтер’єру.

Зверніть увагу! Мінімалізм вимагає використовувати вкрай стриману кольорову палітру. Однак лаконічна трендова вітальня 2020 може бути виконана в кольорі морської хвилі. Підійдуть і різні відтінки смарагдового. Для дуже просторої вітальні пропонується незвичайне рішення у вигляді тотальної дерев’яної обробки стін і підлоги. Їх обклеюють панелями з масиву або шпони світлого, теплого відтінку. При цьому стіни плавно «переходять» в стелажі.

Для контрасту з такою конструкцією використовують білосніжний підлогу, обробленому керамічною плиткою або натуральним каменем. Така вітальня 2019 стане більш «живою», якщо прикрасити її кімнатними рослинами, розставленими на стелажах. Однак не слід переборщувати з їх кількістю.

Екологічна вітальня

З тих пір, як в сфері дизайну інтер’єрів з’явився екостиль, пройшло не одне десятиліття. Однак він і сьогодні продовжує залишатися актуальним. Більш того, раніше його вибирали тільки люди, стурбовані проблемами захисту навколишнього середовища.

Однак сьогодні вітальня - це модно і престижно. У такому стилі оформляють свої житла багато знаменитостей і люди з прогресивними поглядами на життя. У чому особливість екоінтер’єрів 2020? На це питання досить легко відповісти.

Дизайнери пропонують перетворювати житла в міні-оранжереї. Оригінально буде виглядати стіна вітальні, суцільно покрита плющем або іншими кучерявими рослинами. Повірте, такі живі «шпалери» за своєю красою і незвичайності в рази перевершують будь-які, навіть найдорожчі настінні покриття. До речі, якщо раніше еко-інтер’єр передбачав обробку приміщень переважно натуральним деревом, вітальня 2019 дивує сміливими поєднаннями натурального каменю різних видів і сортів.

Особливо органічно в ній буде виглядати, так званий дикий камінь. Його можна використовувати для оздоблення каміна або обробки цоколя стін.