6 причин відвідати Трускавець

У цьому чистому і затишному містечку, яке знаходиться в 90 км від Львова, можна не тільки лікуватися, але і просто відпочивати. Сотні тисяч людей в усьому світі оцінили як лікувальні можливості Трускавця, так і його сучасну інфраструктуру, санаторії, готелі, вілли, SPA-центри, розваги та екскурсії.

Перша письмова згадка про Трускавець відноситься до 1469 року. Але початком історії міста як бальнеологічного курорту вважається 1827 рік. Саме тоді при місцевій корчмі обладнали невелике приміщення на вісім кабін для прийому ванн. Проведений хімічний аналіз вод з джерел став додатковим стимулом для подальшого розвитку Трускавця як курорту. З 1912 року м (тоді територія Польщі - прим.ред) пов’язаний прямим залізничним сполученням як зі Львовом, а й великими містами Європи. У 1913 році Трускавець був нагороджений Великою золотою медаллю за успіхи, досягнуті в розвитку лікувальної бази, впорядкування і будівництво.

Будувалися вілли, готелі, пансіонати і санаторії. Їздити на води в Трускавець було престижно і дорого. Мало кому відомо, що за чотири кілометри від Трускавця, в Бориславі, знаходиться родовище “гірського воску” - озокериту. Це єдине в світі природне утворення унікальної цілющої речовини, що використовується для лікування в санаторіях міста. Загалом більшість принад цього регіону можна оцінити замовивши на https://tur365.com.ua/tours/tyzhnevyj-tur-truskave недільний тур, що включає відвідини найцікавіших і наймальовничіших місць львівщини і закарпаття

Сьогодні Трускавець стабільно лідирує в рейтингу України “Кращі міста для життя”. Які ж можна виділити найпривабливіші можливості сучасного Трускавця?

Унікальний клімат і місце розташування.

Тут помірно м’яка зима, рання весна, тепле літо, прекрасна осінь. Дійсно екологічно чисте туристичне місто, Трускавець знаходиться в передгір’ях Українських Карпат, тому повітря тут просто чарівне!

Відпочинок з дітьми

Плануючи свій відпочинок, батьки розглядають не тільки можливості власного оздоровлення та релаксу, а й те, як і чим можна буде зайняти своїх дітлахів. В останні пару років в Трускавці відкрилися дельфінарій Оскар (єдиний в Карпатах) з унікальною програмою і зоопарк Лімпопо (30 км від Трускавця). У зоопарку - великі вольєри, в яких тварини знаходяться в умовах, максимально наближених до природних. Відразу кілька готелів і санаторіїв створили можливості відпочинку для сімей з дітьми: мама з татом (бабусею, дідусем) на процедурах або в СПА, а діти в цей час грають з аніматорами, беруть участь в змаганнях, майстер-класах або просто “випускають пару”, ганяючи по екологічно чистій травичці.

SPA.

Асортимент SPA-послуг тут неймовірний! Навіть якщо ви живете в приватному секторі, напевно поблизу знайдеться місце, де можна поніжитися в сауні і джакузі, поплавати в басейні, розслабитися під впливом умілих рук масажистів, побалувати своє обличчя і тіло косметологічними процедурами.

Оздоровлення.

Хоча б 14 днів раз на рік потрібно обов’язково пройти курс Нафтусі в Трускавці. Тут терапевт готелю або санаторію призначить необхідну профілактичну дозу прийому води, підкаже, які процедури поліпшать імунітет і заспокоять нервову систему. Нафтуся, Марія, Софія, Броніслава, Юзя - назви місцевих джерел вод, кожен з яких має свої унікальні властивості. Між іншим, аналогів Нафтусі немає більше ніде в світі.

Обстеження.

Крім того, в Трускавці дуже вигідно обстежитися. Ціни набагато нижчі, приміром, за київські, а в санаторіях багато аналізів, УЗД та інші обстеження входять у вартість (зазвичай це проживання-харчування-лікування - прим.ред ).

Таким чином, двотижневе перебування в санаторії обходиться дешевше, ніж обстеження в Києві. Ціни в санаторіях: від 300 грн на добу (повний пакет). Найдоступніші ціни в здравницях - з середини січня і до кінця березня, а також з жовтня по грудень. Популярний Трускавець і в передноворічний період.

Активний відпочинок.

Нещодавно відкрилася в сусідньому Бориславі лижна траса Буковиця дозволяє поєднати всі радощі життя: катання на лижах і сноубордах, SPA, прийом води і процедури.