Що потрібно знати про частотні перетворювачі

Реальність використання великих електричних мереж в побуті і промисловості показує, що постійний і змінний струм із заданою частотою не завжди підходить для того чи іншого обладнання - від кавоварки до виробничого асинхронного двигуна.

Для того, щоб забезпечити нормальний рівень струму і зберегти працездатність оснащення, використовується перетворювач частоти, купити який тут пропонує інтернет-магазин eco-system.com.ua.

Частотники відносяться до складних електронних пристроїв, чий монтаж і експлуатація вимагають відмінних інженерних і електротехнічних знань, а тому рідко зустрічаються в роздрібному продажі. На сайті компанії Eco-system представлені перетворювачі частоти різного типу і напрямку використання від світових виробників за доступною вартостю.

Частотники для електродвигуна. Для чого вони потрібні?

Основне призначення цього обладнання зводиться до того, що позначено в самій назві - частотники необхідні для перетворення стандартної частоти 50Гц в різноманітні варіанти - від 1 Гц до 800Гц - в залежності від вимог того чи іншого оснащення. Існують і більш потужні пристрої, які використовуються в промисловості, на великому будівництві, для специфічних потреб.

Якісний частотники купити слід для того, щоб забезпечити найвищі показники роботи електричної мережі, а також для:

- зниження енергоспоживання, так як обладнання видає тільки ту потужність, яка необхідна для роботи всіх пристроїв в поточний момент;

- забезпечення плавності зміни в подачі електрики - електронні пристрої забезпечують поступове підвищення рівня споживання, а також його зниження. Саме частотники дозволяють активно регулювати подачу електрики в залежності від режимів роботи пристрою;

- частотники необхідні для захисту всієї електричної мережі і окремих її компонентів від перегріву, короткого замикання, стрибків напруги, обривів і збоїв в подачі електрики - що трапляється досить часто, особливо в старих будинках.

Залежно від розмірів і необхідних параметрів, частотники можна придбати для домашнього кондиціонера, пральної і посудомийної машини, бойлерів і котлів. У промисловості, будівництві та на транспорті таке обладнання буде незамінним при роботі з найрізноманітнішим обладнанням, навіть якщо рівень споживання буде сильно відрізнятися між пристроями - частотники допоможуть створити ефективну і робочу мережу.

Види частотних перетворювачів і нюанси вибору

- векторний перетворювач - який забезпечує більш плавну зміну параметрів мережі і динамічно реагує на будь-яку зміну. Регулює параметри напруги, частоти, струму, швидкості та режимів роботи і деякі інші характеристики, в залежності від технічного оснащення;

- скалярний перетворювач - більш простий в роботі і управлінні, так як контролює тільки напругу і частоту мережі, і не відслідовує інші параметри. Таке обладнання слід використовувати на нових мережах, де ймовірність критичних змін вкрай мала.

Також при виборі оснащення слід звертати увагу на інші властивості, так як багато виробів можуть мати додаткове оснащення, різні види основних компонентів.

Професійні менеджери eco-system.com.ua завжди підкажуть, які моделі мають в своєму складі дроселі і електромагнітні фільтри, які процесори використовуються в електронному обладнанні, на який діапазон частот розрахований перетворювач, і багато інших особливостей пристроїв.