Мийка біля вікна: поради по облаштуванню

Відомо, що Агата Крісті придумувала сюжети книг, миючи посуд. Якщо ви не автор детективів, то від думок вас відволіче вид за вікном під час виконання домашніх справ.

Раковина, розташована під вікном - модний хід, характерний для дизайну кухонь на Заході, особливо в приватних заміських будинках. Навіть при наявності посудомийної машини навколо раковини зосереджено багато домашніх справ, які може скрасити можливість послухати спів птахів і помилуватися краєвидом. До того ж природне освітлення дозволяє краще оцінити якість інгредієнтів страв, а корисна площа розширюється за рахунок підвіконня.

У нас ця ідея користується меншою популярністю через складнощі, пов’язані з перенесенням водних комунікацій і традиційним розташуванням батареї під вікном. Проте немає нічого неможливого!

Кухня без кордонів

Якщо ви проектуєте кухню у власному будинку і нічим не обмежені - увімкніть фантазію на повну котушку і зробіть кухню своєї мрії!

Тут вікно з розташованою під ним раковиною з’єднує простір кухні з баром у дворі - відмінна ідея. Чому б не поєднати таким же чином кухню і їдальню?

Якщо у вас є можливість поставити раковину під стіною, заскленою більш ніж наполовину, ви будете насолоджуватися усіма нюансами погоди за вікном під час домашніх справ.
Врахуйте, що бризки на склі неминучі. Можливо, варто передбачити захисні жалюзі і зробити підвіконня максимально широким.

Тільки уявіть, як добре перебувати в цій кухні влітку, з розкритим вікном, і як швидко зникнуть всі небажані запахи готування при такому провітрюванні. Восени і в дощ - інша справа.

Мало місця

Навіть якщо ваша кухня трохи більше комори - вікно додасть світла і відчуття простору. Але доведеться використовувати кожен сантиметр доступного простору з користю - наприклад полки, влаштовані безпосередньо у віконному отворі. Підвісні (на штанзі) ємності для зберігання - відмінний вихід з положення. Чим яскравіше будуть деталі, тим краще.

У цьому інтер’єрі кожен сантиметр приносить користь - задіяний підвіконня, полку над вікном, простір під вікном і шафки по обидві сторони від мийки. Навіть світильник над раковиною можна прикрасити святкової гірлянди прапорців. таємний сад

Ми вже згадували бризки від води, неминучі на кухні. Чому б не перетворити проблему в перевагу і не влаштувати садок прямо на підвіконні? Вода піде рослинам на користь. До того ж їм завжди буде вистачати світла і вашої уваги. Відмінна ідея - вирощувати на підвіконні корисні трави. Розмарин, чебрець, базилік завжди знадобляться вам при приготуванні страв!

Оформлення вікна

Штори на вікні, під яким розташована раковина, повинні бути короткими, щоб не опинятися постійно мокрими. Римські штори, напевно, самий універсальний варіант. Вони відмінно захищають кімнату від сонця, довговічні і легко закріплюються в зручному положенні.

Плануйте кухню з урахуванням ваших потреб і можливостей. Як часто ви плануєте готувати, що з обладнання та посуду вам потрібно, як вам зручніше зберігати все необхідне - на відкритих поверхнях або в закритих шафках? Влітку пейзаж за вікном буде радувати вас під час роботи, взимку використовуйте яскравий декор для підняття настрою.

Планування

Добре продумайте планування кухні з раковиною біля вікна. Планування в один ряд дозволяє основне кухонне обладнання розмістити вздовж однієї стіни. Але пам’ятайте, що по техніці безпеки плита не може розташовуватися під вікном.

Планування в формі літери «Г» зручне в маленьких приміщеннях. Така схема дозволяє зробити робочий процес безперервним і залишає місце для зони з обіднім столом. П-подібне планування підходить вузьким приміщенням з вікном на дальній стіні. Задіяні при цьому кути збільшують корисний простір.

Современная функциональная кухня или ванная это, прежде всего, наличие надежной сантехники. На сайте интернет-магазина MARSUS вы сможете посмотреть и выбрать именно под ваши подребности качественные смесители, мойки, биде, душевые системы, другое санитарно-гигиеническое оборудование, а также проточные водонагреватели, радиаторы отопления, запорную арматуру известных производителей.