Миття авто взимку: всі за і проти

Зима асоціюється з білим і чистим снігом навколо, але в нинішніх дорожніх реаліях все трохи інакше - бруд і сльота з дороги змішується з дорожніми реагентами, і покриває кіркою бруду кузов машини. Саме з цієї причини машині так необхідний відповідний догляд.

По-перше, це збереження ефектного і красивого виду, і вона не забруднює Ваші руки і одяг. По-друге, сіль і хімічні реагенти, якими так рясно посипають наші дороги, прилипає на кузов машини, під арками, викликаючи в майбутньому процеси корозії. І щоб цього не допустити необхідно регулярно мити машину. Чи потрібно, і як мити машину взимку, як при цьому не створити для себе зайвих проблем?

Мити чи не мити машину взимку

У багатьох автолюбителів часто виникає питання - чи варто мити машину взимку? А якщо мити, то при якій температурі і як часто, щоб не зробити гірше автомобілю. Хтось боїться нашкодити кузову і всю зиму їздить брудний, хтось миє свого залізного друга самостійно, за допомогою відра з водою і ганчіркою, що вкрай не бажано взимку.

Інші звертаються в спеціалізовані автомийки. Незважаючи на все це, у багатьох все одно залишається багато питань з приводу як мити машину взимку, коли потрібно це робити.

Сіль - зимовий антігололеднимі реагент, яким посипають наші дороги. За своїм складом вона агресивна, і якщо її вчасно не видаляти з кузова автомобіля, то за пару зим сіль роз’їдає лакофарбове і метал. В результаті Ваш залізний друг не тільки втратить гарний і привабливий зовнішній вигляд, але і доповниться великою кількістю слідів іржі.

Однак, якщо звернутися до хімії, то як відомо протікання багатьох хімічних процесів залежить від температури. І чим тепліше на вулиці, тим швидше вони протікають. Тобто якщо на вулиці буде мороз, при температурі від 10 до 20 градусів нижче нуля, всі корозійні процеси будуть практично припинені, навіть якщо машина буде повністю покрита сіллю. Сіль роз’їдає метал під час відлиги, при перепадах температур від -5 до +5 градусів.

При якій температурі можна мити машину на вулиці

Мити машину взимку на морозі шкідливо не тільки для власного здоров’я, а й для авто. Вода проникає через мікротріщини в лакофарбове покриття, замерзає і розриває в результаті фарбу. Та й не варто забувати про температуру води, якщо вона занадто гаряча, то різкий перепад температур може викликати пошкодження покриття кузова.

Краще мити машину взимку перед початком заморозків, під час відлиги. Якщо температура постійно тримається в районі нуля мити свого залізного друга немає сенсу, на дорогах і без того багато бруду. Природно, якщо це триває не більше тижня. Зі зменшенням температури її кількість зменшується.

Слідкуйте за прогнозами погоди, якщо помиєте машину перед заморозками, то Ви надовго її збережете в чистому вигляді, і максимально позбудетеся від хімічних реагентів на кузові.

Як часто мити машину взимку

Періодичність найчастіше пов’язана з частотою використання транспортного засобу та стану дорожнього покриття. Якщо температура повітря близько нуля, а Ви щодня використовуєте свою машину, то мити краще не рідше 2 разів на тиждень. Так Ви будете оперативно змивати бруд і сіль з кузова автомобіля.

А якщо Ви їздите на машині досить рідко, і зберігаєте її в гаражі, то 1-2 разів на місяць буде цілком достатньо. Звичайно, варто враховувати кількість бруду на дорогах.

Чи шкідливо довго не мити машину?

Звичайно, якщо спостерігаються регулярні скачки температури, то сіль і хімічні реагенти збираються на кузові і під арками. При такому підході Ви створюєте ідеальне середовище для протікання корозії. Підтримувати чистим автомобіль потрібно постійно, особливо, якщо прийшла зима.

Чи можна мити машину взимку на вулиці

Таке допускається, за умови, якщо на вулиці не сильний мороз, і дотримуються деякі правила. Професіонали радять же в будь-який час року, будь зима чи літо не мити машину самому, а звертатися в професійні автоматичні автомийки.

Якість мийки там явно вищою буде, та й авто виїжджає з неї сухий, і немає такого ризику замерзання гумових ущільнювачів, дверних замків. Мінус лише в вартості даної послуги.

О всех плюсах профессиональной пенной насадки можно узнать здесь, а также приобрести ее, и другие качественные комплектующие и аксесуары для мойки по наилучшей стоимости.