5 речей, необхідних для комфортної рибної ловлі

Рибна ловля стара так само, як світ. Рибалили ще наші первісні предки, добуваючи собі їжу. У сучасному світі рибалка придбала інше значення. Для одних це можливість усамітнитися, відпочити від повсякденної суєти, для інших - азарт, бажання похвалитися великим уловом, для третіх же - справжнє мистецтво. У всіх перерахованих випадках ловля на кінський волос і гачок з цвяха вже давно не актуальна. Все вдосконалюється, і спорядження для риболовлі теж.

Незалежно від того, що має більше значення - процес риболовлі або її результат, тим, хто збирається на річку необхідно, перш за все, підібрати відповідне спорядження. Воно включає в себе не тільки снасті, але й інші необхідні речі, які повинні бути у кожного рибалки. Для цього потрібно перейти на сайт ohotanarybalku.com.ua, саме там ви знайдете все необхідне для рибної ловлі.

Спорядження для риболовлі неодмінно залежить від пори року. Так, взимку потрібен теплий одяг і спеціальні пристосування, наприклад, льодобур. А влітку знадобиться човен і засоби захисту від комах. Необхідно також враховувати і тривалість риболовлі. Зазвичай цей захід займає не один день, тому доведеться брати з собою намет, воду і продукти харчування.

У будь-якому випадку існує кілька основних речей, необхідних для рибного лову.

Рюкзак

Речей завжди набирається чимало, тому найзручнішим засобом для їх транспортування стає рюкзак. Він хороший не тільки для піших походів, але і для автомобільних поїздок. Особливо, якщо машину не виходить підігнати прямо до берега.

Можна придбати спеціальний рюкзак або звичайний, туристичний. Головне, щоб він був міцним, містким, з якісною фурнітурою і водовідштовхувальними властивостями.

Одяг і взуття

Екіпірування рибалки залежить від пори року. Можна, звичайно, відправитися на рибалку і в звичайному повсякденному одязі, але спеціальний костюм зручніший в усіх відношеннях. Як правило, він включає в себе штани і куртку з водовідштовхувальних матеріалів з капюшоном і кишенями. А для зими - це теплі водо- і вітростійкі куртки і комбінезони.

Взагалі, сучасний ринок одягу для рибалок вражає свої різноманітністю. На ньому можна знайти все, від термошкарпеток до різних аксесуарів. Головне, що варто керуватися при виборі, - принцип здорового глузду.

Для рибного лову влітку рекомендується придбати непромокальні чоботи, оскільки при вивудженні риби нерідко доводиться контактувати з водою. А для зими необхідне взуття, яке не буде сиріти, а залишиться теплим і сухим. Повсякденне взуття підходить для ходьби, але не для сидіння на морозі. А необхідність переходів по льоду висуває особливі вимоги до підошви. Тому взуття краще купувати в спеціалізованих рибальських магазинах.

Рибальська сумка

Це найважливіше спорядження для риболовлі, оскільки в ній знаходяться снасті. Сумок існує велика кількість, серед них кожен може вибрати найбільш зручну для себе. Слід лише звертати увагу на деякі характеристики:

- Тканина повинна бути міцною і непромокаючою.

- Фурнітуру бажано вибирати пластикову, оскільки металеві блискавки і застібки іржавіють від контакту з водою.

- Наявність кишень і кріплень для рибальського інвентарю.

Складний стілець

Рибалку не можна назвати динамічним заняттям. Іноді доводиться «підстерігати» рибу годинами. Тому стілець для рибалки - це дуже корисне спорядження для риболовлі.

Складні стільці або крісла зазвичай виготовляються з непромокаючого матеріалу, який легко чистити. Вони витримують навантаження від 80 кг і вище. Ніжки забезпечуються опорами, а висоту їх можна регулювати. Краще вибирати крісла з високими спинками - вони дають можливість розслабити м’язи спини.

Столик

Без складного стола неможливо створити нормальні умови не тільки для прийому їжі, але і для приготування оснасток. Він може бути туристичним, але професіонали рекомендують купувати спеціалізований. Його переваги полягають в наявності механізму регулювання ніжок по висоті і спеціальному бортику уздовж кромки, що запобігає здування вітром дрібних предметів.