Apple готується до презентації найпотужнішого MacBook Pro

Останні кілька місяців по мережі ходять чутки, згідно з якими Apple планує випустити 16-дюймовий MacBook Pro в кінці цього року. Якщо компанія зробить це, то новий пристрій буде найбільшим ноутбуком від яблучної компанії, якщо не брати до уваги 17-дюймовий MacBook Pro, який Apple благополучно "вбила" кілька років тому. Але розмір дисплея - це хоч і відмінно, але не так вражаюче, як чутки про оновлену клавіатуру і, що важливо, підтримки більш швидкої зарядки.

У 2012 році в Apple прийняли рішення, про яке до сих пір пам’ятають багато фанатів компанії - зняття з виробництва 17-дюймового MacBook Pro. Сім років тому подібний крок здавався цілком виправданим, адже тоді інтерес користувачів до великих ноутбуків падав, а в Купертіно зробили ставку на iPhone і iPad. Але в 2019 році, коли Apple шукає виходи з кризи, з’явилися чутки про відродження лінійки великих, але компактних “прошок”. А тим часом популярні моделі ноутбука макбук про по найкращій вартості зараз можна замовити в інтернет-магазині iStore.

Дата виходу MacBook Pro 16 і ціни

Інсайдери називають приблизну дату виходу лептопа, планується, що його разом з іншими “яблучними” новинками представлять 28 жовтня.

Говорити про ціни на неанонсовані пристрої, особливо коли вони від Apple, справа невдячна. Але 16-дюймовий ноутбук має всі шанси стати найдорожчим гаджетом від компанії, адже позиціонуватися він буде, як професійний пристрій. Можна згадати, що до моменту зняття з продажів 17-дюймової “прошки”, її максимальна комплектація коштувала до 2500 $. Зараз апетити купертинівців, і інші чинники підняли ціни на їх продукцію, наприклад, топова версія актуального шістнадцатидюймового MacBook Pro з i9 обійдеться приблизно в 3000 $.

Технічні характеристики

Про зовнішність і технічну начинку нового MacBook Pro поки мало що відомо, але відомий в Twitter інсайдер Бенджамін Гескін опублікував перший рендер 16-дюймового лептопа. Корпус на ньому виглядає дуже тонким, а рамки екрану надзвичайно вузькими для такого великого пристрої. На верхній рамці будуть розташовані сенсори і фронтальна камера. Крім того, MacBook Pro 16 (2019) може отримати систему розпізнавання користувачів по обличчю Face ID.

Інший відомий аналітик Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo), вважає, що в нових “прошках” будуть виправлені ряд інженерних прорахунків і надмірних ускладнень. Наприклад, отримати доступ до компонентів і їх апгрейд повинні стати набагато простішими. Це повинно сподобатися аудиторії професіоналів, яким і буде адресуватися MacBook Pro 16.