Фасадні панелі - ідеальний оздоблювальний матеріал

Повсюдне відродження будівництва дачних і приватних будинків призвело до розширення ринку будматеріалів. Тепер багато хто собі можуть дозволити зведення навіть невеликого будиночка з бруса або колоди з зовнішньою обробкою, завдяки якій термін служби житла значно збільшується. А стіни будинку можна обшити сайдингом або фасадними панелями, що виготовляються з ПВХ, причому останні мають більше переваг за рахунок поліпшеної технології виробництва.
фасадні панелі

Фасадні конструкції зовні дуже схожі на сайдинг, але при цьому вони мають поліпшені експлуатаційні властивості, такі як підвищена міцність, імітація під натуральний матеріал, екологічність. Пластини для фасаду застосовуються як комплексно (для обшивки цілого будинку), так і частково (наприклад, для фундаменту). За допомогою фасадних панелей можна вигідно підкреслити окремі елементи будівлі - арки, колони і т. д. Також їх використовується для обробки отворів дверей і вікон. А на сайті http://promizolufa.ru/product-category/fasad/fasadnie-paneli можна вигідно придбати цей оздоблювальний матеріал.

Переваго фасадних панелей

До основних переваг фасадних панелей відносяться:

- захист стін будинку від несприятливого впливу навколишнього середовища,

- стійкість до впливу морозу і високих температур, вологи,

- можливість установки фасадних панелей в будь-який час року, так як не потрібно особливої ​​підготовки основи для даного матеріалу,

- нескладний монтаж,

- легкість в експлуатації (необхідно періодично мити панелі в міру забруднення),

- довгий термін служби (виробники обіцяють не менше 25 років безперервної експлуатації),

- універсальність (можливість застосування матеріалу як для фасаду, так і для цокольній частині будинку; деякі використовують фасадні панелі навіть в якості обробки інтер’єру будівлі),

- імітація під натуральний матеріал - камінь, цегла або дерево.

- пожежна безпека,

- невелика вага панелей (безпечне використання навіть на слабкому фундаменті).

Різновиди фасадних панелей

Фасадні панелі отримали небувалу популярність за рахунок різноманіття фактури і колірної гами. Серед даного матеріалу виділяють:

Цегляні фасадні панелі

Даний матеріал є прекрасною заміною дорогій силікатній цеглі або керамічній плитці. Фасадні панелі під цеглу володіють універсальністю, завдяки чому їх можна застосовувати при облицюванні будівель різних архітектурних напрямків. Також дані конструкції стійкі до вигоряння і вицвітання, що не можна сказати про цегляні споруди, на яких згодом виступають білі смуги (відкладення солей).

Виробники фасадів під цеглу пропонують безліч колірних варіантів - від білого до темно-червоного з імітацією натурального матеріалу.

Кам’яні фасадні конструкції

Створення будинку з природного каменю - мрія багатьох людей. Зведення подібної будівлі обійдеться в чималу суму, тому не кожна сім’я в змозі побудувати таке житло. Чудовою альтернативою каменю можуть стати фасадні панелі, що імітують природний матеріал. Завдяки особливій технології конструкція дивним чином повторює злами і текстуру каменю. Тому з першого погляду складно відрізнити фасад ПВХ від природного матеріалу. А монтовані панелі мають скошений край, завдяки чому стик між ними абсолютно непомітний.

Така фасадна конструкція добре переносить вплив сонячних променів, температурні перепади і служить довгий час. На відміну від натурального каменю, фасадні панелі можна монтувати на будь-яку поверхню - дерев’яну або бетонну.

Фасад, що імітує природний камінь, необхідно 1 раз на рік протирати ганчірочкою, змоченою миючим розчином.

Фасадні конструкції: імітація під дерево

Дерев’яний будинок - це завжди відчуття тепла, затишку, близькості до природи. Але, як це не сумно, такі будівлі руйнуються швидше, ніж цегляні або блокові: під впливом вологи, різних комах, сонячних променів і морозів термін їх експлуатації значно знижується. Тому для того, щоб зберегти своє житло в цілості й надати йому доглянутий вигляд, краще всього здійснити монтаж фасадних дерев’яних конструкцій.

Вони, на відміну від натурального матеріалу, не піддаються впливу навколишнього середовища, не тьмяніють і пожежобезпечні. Виробники випускають деревянний фасад на будь-який смак: від імітації фарбованого матеріалу до натурального дерева неймовірних відтінків.