Основні правила використання і догляду за термовзуттям

Термовзуття, особливо дитяче, в останні роки стало досить популярним в Україні, і значна кількість турботливих батьків віддають перевагу саме такому виду зимового взуття для своїх чад.

Секрет термовзуття в мембрані - спеціальна микропористая плівочка, яка розташовується між верхнім шаром взуття та внутрішньою підкладкою, її пори менші за молекули води, тому волога не може проникнути всередину мембранного взуття, при цьому природний процес потовиділення всередині відбувається, і піт у вигляді пари без проблем проходить крізь мембрану назовні. Таким чином, всередині забезпечується комфортне середовище для ніжки дитини.

Переваг у такого взуття достатньою багато: воно легке, зносостійке, різноманітне по дизайну і колірній гамі, що важливо для дітей. А тут можна його придбати по найкращій вартості.

Втім, будь-яке взуття, в тому числі і термовзуття, вимагає правильного догляду, тому дотримання простих принципів і правил збереже його на довго.

Як доглядати за термовзуттям

- Мембрана не терпить прямих джерел тепла, таких як батарея або обігрівальні прилади. Тому сушити таке взуття потрібно подалі від батарей і нагрівальних приладів, при кімнатній температурі з витягнутою устілкою.

- Сушити найкраще спеціальною сушаркою для взуття.

- Чистити термовзуття потрібно губкою змоченою в теплій воді.

- Терти мембрану щіткою не припустимо.

- Прати термовзуття в пральній машині, не припустимо. Це призведе до втрат властивостей.

- Діапазон температур від +5 градусів до -30 градусів, окремі моделі витримують до -45 градусів.

Що надівати під термо взуття

- Якщо темература на вулиці плюсова, варто одягати тонкі шкарпетки з максимально натуральним складом тканини.

- Якщо температура на вулиці від нуля градусів до - 10 градусів, досить одягнути шкарпетки або колготки більш утеплені і з додаванням синтетичних добавок.

- Від - 10 градусів до - 20 градусів - більш утеплені шкарпетки або колготоки, тільки не забувайте про синтетичні добавки, не менше 35% -50%.

- При температура на вулиці від - 20 градусів морозу варто одягати спеціальні термо шкарпетки і термо колготки, які відмінно допоможуть вивести зайву вологу і додадуть ногам відчуття сухості і комфорту. Сухі ніжки - теплі ніжки!

І останній, але не маловажний факт. Термовзуття призначене для рухомого проведення часу. Для ігор, прогулянок, активного відпочинку на свіжому повітрі. Якщо ваша дитина ще мала і не може достатньо бігати на свіжому повітрі, а більшу частину часу проводить на руках або в колясці, то варто вибрати інше взуття, яке зможе зберігати тепло всередині черевика незалежно від активності малюка.