3D-дисплей для автомобілів буде проектувати прилади прямо в салон

Автомобілям майбутнього явно не вистачає пасивних 3D-зображень - таких, для розпізнавання яких водієві не потрібні спеціальні окуляри з дорогою технологією відстеження погляду. Такий дисплей майбутнього створюють інженери гіганта німецької автопромисловості Bosch.

Bosh розробляє технологію автомобільного 3D-дисплея, для зчитування інформації з якого водієві не потрібні будуть AR-гарнітури. Фундаментальні принципи для всіх сучасних автомобільних дисплеїв однакові: забезпечити легкий доступ до інформації, не відволікаючи від управління машиною. Тому від окулярів або необхідності дивитися на екран під певним кутом довелося відмовитися, пише таблоїд TechCrunch. А тим часом в рубриці автообзоры популярного видання KOJIECO ви знайдете багато цікавих новинок автосвіту.

Але для чого водієві взагалі потрібні тривимірні візуальні ефекти на приладовій або інформаційно-розважальної панелі? На думку фахівців з Bosch, з кількох причин. Зокрема, для того щоб переконатися, що важливі оповіщення не залишаться непоміченими. Для прикладу, камери заднього виду допоможуть водієві акуратніше припаркувати автомобіль, якщо покажуть йому зображення в трьох вимірах. А під час поїздки вказівки навігатора, підкріплені 3D-картинкою, дозволять не переплутати поворот, або зважити на якісь небезпечні обставини.

Оснастити автомобіль такою технологією в минулому компанії заважала відсутність достатньої обчислювальної потужності. Зараз, замість того щоб встановлювати міріади крихітних дешевих контролерів, автовиробники вважають за краще мати один ефективний централізований комп’ютер, який легко оновлювати завдяки спеціалізованму хмарному сервісу.

Bosch не уточнює, коли ми побачимо таку систему в нових машинах, але, швидше за все, скоро - принаймні для преміум-сегмента, привабливість якого будується на наявності інноваційних хайтек-гаджетів.

Зауважимо, що в кінці минулого року Bosch розповіла про систему універсальної комунікації автомобіля, яка дозволить машинам обмінюватися інформацією як між собою, так і з дорожньою інфраструктурою.