Яким повинен бути одяг для хрещення

Для кожної людини хрещення є знаменною подією, яке відкриває для неї двері в новий світ. В такий день людина в духовному сенсі народжується заново, очищається від первородного гріха, а охороняти її життєвий шлях тепер буде ангел-охоронець.

Важливою частиною обряду хрещення є хрестинний наряд дитини. За традицією його вибирають хресні батьки. Одяг для хрещення здаетн зробити процес хрещення просто унікальним, і прекрасним!

Зараз в деяких магазинах, для прикладу, на https://ilovemommy.com.ua/ru/odezhda-dlya-novorozhdennykh/for-boys/odjag-dlja-kreschennja.html можна знайти якісні оригінальні набори одягу спеціально для цього таїнства. В ці набори входить все найнеобхідніше для того, щоб немовля - дівчинка чи хлопчик - відчував себе максимально комфортно і затишно.

Для хлопчика

Перше, що потрібно пам’ятати - це те, що малюк повинен відчувати себе комфортно. В основі наряду повинні лежати тільки натуральні і гіпоалергенні матеріали, які не викликають дискомфорту, свербежу. Малюк може бути одягнений в костюм з атласу, бавовни, шовку.

Також вибирати наряд потрібно виходячи з пори року. Влітку це може бути легке бавовняне вбрання, взимку і в демісезон краще віддати перевагу штанцям і кофтині з довгим рукавом.

Важливо пам’ятати, що під час обряду хрещення малюка будуть занурювати в воду, тому з собою потрібно взяти рушник; він може бути класичним або з капюшоном. Традиційною для хрещення хлопчиків одягом вважається хрестильна сорочка. Крім цього, вам потрібно буде купити:

- хрестик;

- рушник або пелюшку;

- пінетки, шкарпетки на ноги;

- чепчик на голову.

Традиційний костюмчик і аксесуари вибираються в білих, бежевих або кремових тонах, незалежно від статі дитини. Дехто купляє для хлопчика блідо-синій наряд.

При виборі зверніть увагу на сезон, розмір, матеріали виготовлення.

Для дівчинки

Вимоги до одягу для хрещення для дівчинки пред’являються такі ж, як і для хлопчиків. В першу чергу - це зручність (важливо, щоб він не заважав і не сковував рухи) і натуральні матеріали. Кольори, універсальні для всіх сетів - білий, бежевий, кремовий, молочний.

Зібрати комплект для новонародженої дівчинки можна з наступних елементів одягу і аксесуарів:

- сукеночка або боді;

- косинка або чепчик на голову;

- рушник для того, щоб укутати дитини після занурення в воду;

- шкарпетки або пінетки на ніжки.

Чи можна після хрещення використовувати ці аксесуари

Багато батьків задаються питанням, що робити з цим одягом після хрещення, і чи можна його потім носити і використовувати. Тут все індивідуально. Багато хто говорить, що пелюшку краще висушити і зберігати, так само як і одяг.

Багато що залежить і від практичності одягу. Наприклад, деякі носять хрестильні шапочки і косинки, надягають пінетки і носочки, використовують рушники після купання.

Однак, згідно з православними традиціями, всі елементи даного обряду найкраще зберігати і навіть не прати, так як вважається, що після прання буде втрачена унікальна частина і їх цілюща сила. Одяг для хрещення, як вважають православні, має цілющий ефект. Його можна прикладати до хворого місця або просто надягати на малюка, коли він хворіє.