Клоун «Джокер», клони «Геміні», і інші лідери американського кінопрокату

Друга перемога лауреата Венеціанського кінофестивалю «Джокер» з Хоакіном Феніксом в головній ролі, повернення сімейки Аддамс (тепер в анімації), Вілл Сміт проти молодої версії самого себе, а також падіння «стриптизерш» і стійкість клоуна Пеннівайз: представляємо традиційний огляд лідерів касових зборів в США.

Перший сольник про головного ворога Бетмена Джокера у виконанні Хоакіна Фенікса продовжує завойовувати американський бокс-офіс. У свої другі вихідні кримінальний трилер Тодда Філліпса, який описує історію походження антигероя, заробив менше, ніж на минулих вихідних, але зумів зберегти впевнене лідерство. За підсумками 11-13 жовтня картина виручила ще $ 55 млн. Загалом, станом на сьогоднішній день стрічка зібрала понад $ 540 млн, і це рекорд! Найближчим часом на популярному відео сервісі Загонка можна буде побачити цей фільм і інші світові кінохіти.

Другою фінішувала анімаційна версія легендарної історії про сімейку Адамсів - з $ 30,2 млн. Мультфільм продовжує стиль коміксів Чарльза Аддамса, що показує «ідеальну» американську сім’ю з щедрою долею іронії і чорного гумору. Нова «Сімейка Адамс» режисерів Грега Тірнана і Конрада Вернона побудована навколо зустрічі головних героїв з хитрою телеведучою, через яку у них виникають проблеми.

Замкнув трійку лідерів ще один новачок американського прокату - фантастичний бойовик «Геміні» тайванського режисера Енга Лі. У свій прем’єрний вікенд фільм, якому пророкували великий успіх завдяки сучасним спецефектам і, як наслідок, висококласному зображенню, забрав у скарбничку $ 20 млн. Один з акторів стрічки - Вілл Сміт - примудрився виконати відразу дві головні ролі, причому різного віку: старіючого найманого вбивці і переслідуючого його молодого кілера.

З третьої на четверту позицію опустився мультфільм «Еверест» китайсько-американського виробництва. Історія про дружбу дівчинки і Снігову людину зібрала на третіх вихідних ще $ 6 млн.

П’яте місце бокс-офісу зайняв повнометражний фільм «Абатство Даунтон», сіквел однойменного серіалу. В ході четвертих вихідних картина заробила $ 4,9 млн. Сценарій був написаний Джуліаном Феллоуз, який працював над оригінальним шоу, а режисером стрічки став Майкл Енглер, який зняв чотири епізоди «Абатства». У продовженні проекту взяли участь Меггі Сміт, Мішель Докер, Х’ю Бонневиль і Лора Кармайкл. Серіал, події якого розгортаються в першій половині XX століття в Британії, виходив протягом п’яти років - з 2010-го по 2015 рік.

У свої п’яті вихідні комедія «Стриптизерши» Лорін Скафарія втратила близько $ 1 млн і розмістилася на шостому рядку з $ 3,8 млн. У фільмі з Дженніфер Лопес і Карди Бі розповідається про групу колишніх робітниць стрип-клубу, що сколотили банду для протистояння своїм екс-клієнтам . Сценарій «стриптизерок» написаний за мотивами гучної статті в New York Magazine.

Головний старожил американського прокату хоррор «Воно 2» все ще тримається в десятці найбільш високооплачуваних фільмів США. Після шістьох (!) вихідних прокату фільм жахів виручив ще $ 3 млн, у той час як американські збори склали вже $ 207,1 млн. Дія фільму, головні ролі в якому виконали Джеймс Макевой, Джессіка Честейн і Білл Скашгорд, розгортається через 27 років після перемоги над клоуном Пеннівайз.