Безпілотні вилочні навантажувачі навчилися “бачити”

Роботи та автономні транспортні засоби все більше впроваджуються в наше життя, намагаючись зробити його більш комфортним, безпечним і легким. І склади, з їхніми величезними площами і тисячами найменувань товару тому не виключення - все більше компаній вдаються до допомоги складських роботизованих пристроїв, щоб ті брали на себе левову частку виснажливої ​​і фізично важкої роботи по перевантаженню товарів.

Саме для цих цілей британська компанія Seegrid створила новий автоматизований складський пристрій - робот-навантажувач GP8 6-го покоління, що володіє машинним зором.

Особливості експлуатації і переваги GP8 6-го покоління

1. Маневрений, компактний і потужний, він здатний самостійно, без втручання людини, лавірувати між стелажами, піддонами, паллетамі і полками, збираючи важкі вантажі, і доставляючи їх туди, куди накажуть. Але найголовніше, що використання цих самохідних пристроїв, у порівнянні з багатьма іншими аналогічними автоматизованими системами, не потребують будь-яких змін в інфраструктурі складського об’єкта.

2. Кожен робот-навантажувач GP8 Series 6 в своїй роботі і навігації використовує 10 чутливих стереоскопічних відеокамер, які завдяки складним комп’ютерним алгоритмам вміють розпізнавати зображення зустрічних предметів. Тобто, спецтехніка покладається на технологію машинного зору, що дозволяє їй створювати тривимірну картинку навколишнього простору, звертаючись до якої, навантажувач може переміщатися за вказаними маршрутами, не зачіпаючи перешкоди. Для цього машині не потрібно зчитувати інформацію з будь-якого маркування, магнітів чи інших знаків на об’єктах, зазвичай використовуваних іншими роботизованими пристроями. Це їх істотно відрізняє і від безпілотних автомобілів, яким потрібні лідари і радари, щоб контролювати навколишнє оточення.

3. Використовувані GP8 Series 6 камери, також мають більш високу щільність даних і 360-градусний огляд, що гарантує складській техніці наявність більшої кількості здібностей і підвищену безпеку для людини.

4. Побудований на платформі Seegrid Smart Platform, цей робот-навантажувач розрахований на роботу зі звичайними палетами, і експлуатацію в приміщеннях без спеціальної розмітки, підсвічування чи іншої допоміжної інфраструктури. Виконувані ним вантажно-розвантажувальні операції здійснюються повністю автоматично, хоча у машин, звичайно, є і ручний режим управління.

На сьогоднішній день GP8 Series 6 пройшли всі тестові випробування на складах таких компаній, як General Motors, Amazon, Whirlpool і Jaguar Land Rover. Проїхавши тисячі кілометрів по складських приміщеннях, ці навантажувачі жодного разу не потрапили ні в одну аварію.

Замовляючи послугу Ремонт Bobcat, ви зможете переконатися у високій кваліфікації досвідчених майстрів компанії «БОБКЕТ СЕРВИС», які швидко, якісно і без зайвих переплат усунуть неполадки любої складності навантажувачів і іншої спецтехніки.