Minecraft встановила новий рекорд за кількістю гравців

У 2019 аудиторія Minecraft досягла 112 млн користувачів. Це на 21 млн більше, ніж аналогічний показник минулого року. Про це розповіла керівник студії Minecraft Хелена Чан в інтерв'ю виданню Business Insider.

Реліз класичної версії Minecraft відбувся в 2009 році, за 10 років існування аудиторні показники продукту продовжують рости. У 2018-му Microsoft відзвітувала про 91 млн гравців у віртуальну “пісочницю”, а в 2019-м керівник студії Minecraft розповіла, що гра досягла позначки в 112 млн користувачів. Зростанню аудиторії посприяли популярні стримери і блогери, які проявляли до Minecraft великий інтерес. Серед них Тернер Тенні, Майк Гржесік, Рokimane і інші.

Ютубер з аудиторією понад сто мільйонів глядачів Фелікс Чельберг регулярно випускає відео про гру - історії про його віртуальну собаку на ім’я Sven набирають не менше 14 млн переглядів.

Керівник студії Minecraft Хелена Чан вважає, що число гравців не зменшується через те, що більшість користувачів повертаються в Minecraft, якщо одного разу спробували в неї зіграти. Вона зазначає: «Ми виявили, що це гра, в яку користувачі продовжують повертатися. Вона не завжди знаходиться в фаворитах, так як випускається безліч інших чудових ігор, але Minecraft - та, в яку вони люблять приходити знову».

Minecraft доступна на ПК, iOS, Android, а також на консолях PlayStation, Xbox і Nintendo. Копію гри для ПК на Windows можна купити, на сьогоднішній день її придбали більш 32 млн гравців. А безкоштовно скачати Майнкрафт 1.15 для компьютера ви зможете на сайті mc-monitoring.info.

Варто зазначити, що кількість гравців - не єдиний рекорд мегапопулярної гри. Нещодавно стало відомо, що Minecraft стала найбільш продаваною грою в світі, її тираж склав 181 млн копій. За цим показником вона випереджає найближчого конкурента майже на 70 млн. У розрахунок бралися дані з 1989 по 2019 рік. Топ склав автор каналу Data Is Beautiful.

Друге місце зайняла GTA V з 112 млн копій, інша частина цієї франшизи - GTA: San Andreas - розташувалася на одинадцятому місці з тиражем в 32 млн. Третє місце дісталося PUBG, у якій 105 млн проданих копій. Tetris - на четвертій позиції з тиражем в 59,9 млн. До списку найбільш продаваних ігор також потрапили Wii Fit, Super Mario Bros., Diablo III, Mario Kart Wii, Call of Duty: Black Ops і Skyrim.

Раніше стало відомо, що по мотивам гри планують зняти фільм, який повинен вийти 4 березня 2022 року. У його створенні візьме участь американський кіноконцерн Warner Bros. Думається, щирі шанувальники майнкрафту з нетерпінням чекають виходу стрічки.