Як вибрати сервіс для якісного ремонту комп’ютера

Багато сьогодні не уявляють свого життя без комп'ютерної техніки. Невелика поломка - і людина не може нормально функціонувати. На щастя, ремонт ноутбуків і комп'ютерів - справа звична, і в будь-якому місті представлений величезний вибір різних спеціалізованих сервісів. Але вибрати надійних виконавців, відповідальних за якісний результат, на ділі виявляється не так вже й просто.

Первинна діагностика

Як правило, в більшості майстерень вона проводиться безкоштовно, але це не повинно означати відсутність якості. Якщо вашу поломку оцінили на око за хвилину і сказали приблизний діапазон цін (різниця в межах, часом, досягає 3 тисячі і більше) - продовжуйте пошуки.

Можна витратити цілий день, озброївшись заздалегідь заготовленим списком працюючих в районі сервісів, і провести невеликий аналіз представлених послуг. І якщо вам потрібна дійсно якісна професійна диагностика пк звертайтесь в компанію “Аймакс Сервис”

Устаткування і ціни

Іноді оцінити ремонтну майстерню можна на око: якщо ви бачите цілий склад поламаних елементів, проводів і схем, то стає ясно, звідки беруться деталі для нових пристроїв. Пам’ятайте: будь-який поважаючий себе, а головне - клієнта, сервіс буде міститися в чистоті і порядку. Тільки в таких умовах можуть бути надані якісні послуги. Не варто також довіряти надмірно заниженими цінами - демпінг в даній галузі властивий якраз другосортним конторам.

Може здатися, що хорошою альтернативою буде звернення в офіційний сервісний центр виробника. На практиці це не завжди виправдано, так як великі переплати з боку клієнта здійснюються за бренд.

Що потрібно знати при зверненні в сервісний центр

При зверненні в сервысний цент усунути несправність в роботі компютера зобов’язані протягом 45 днів з моменту звернення. Якщо термін гарантії давно пройшов, буде надано додаткову плату ремонт. Перш ніж надсилати пристрій фахівцеві центру потрібно уважно вивчити всі документи, які будуть надані замість пристрою.

Отримана на руки квитанція, одночасно є Договором про надання послуг на ремонт. У цьому документі має бути надана повна інформація про перелік робіт та її вартості, крім того, вона повинна бути правильно прописана. Підписуючи квитанцію, людина дає згоду на все, що там було вказано. Тому договір потрібно читати дуже уважно.

При виникненні питань, потрібно звертатися за роз’ясненням до підписання документа. Якщо є незгода з якимись пунктами, всі питання слід прояснити негайно, щоб не бути обдуреним, або расттроенним даремно. Не соромтеся запитувати.

При здачі несправного пристрою в ремонт потрібно дотримати кілька умов:

- Вимагати правильно позначити стан пристрою;

- Визначити його комплектацію і зовнішній вигляд.

Дотримання зазначених вимог необхідно для того, щоб компютер був повернутий в тій же комплектації, без подряпин і нових пошкоджень, які можуть з’явитися в разі недбалого зберігання. При здачі в ремонт уже вживаного ноутбука, має бути зафіксовано наявність наявних подряпин.

Як вже було сказано, можна провести детальний порівняльний аналіз існуючих пропозицій, зайти в усі офіси (не обов’язково фірмові) і особисто поговорити з майстром про проблему, діагностику та гарантії. Добре володіння інформацією, точні ціни і терміни, а також наявність якісного обладнання повинні схилити чашу терезів на потрібну сторону.