Про сучасні архівні меблі для офіса

Офісні документи мають різні терміни зберігання. Деякими паперами співробітники користуються далеко не кожен день, при цьому необхідність в них може виникнути в будь-який момент, наприклад, в ході фінансової або податкової перевірки. Для зберігання таких документів використовується металеві архівні меблі.

Чому саме металеві? По-перше, завдяки порошковому фарбуванню, меблі з металу не піддаються корозії, що продовжує її термін служби. По-друге, на відміну від аналогів з ДСП або МДФ, металеві шафи надійно захищають свій вміст від вогню і води. Це означає, що під час пожежі або затоплення документи не постраждають. Металеві стінки завтовшки 1,2 мм забезпечують також захист паперів від гризунів, на випадок, якщо архівне приміщення розташоване поруч зі складським. А на сайті https://target-group.com.ua/arhivnye-stellazhi/ компанії ТАРГЕТГРУП ви зможете замовити різноманітні якісні функціональні архівні стелажі, і інші металеві меблі.

З огляду на модний тренд використання металевих опор в колекціях для персоналу, металеві меблі гармонійно впишуться в існуючий інтер’єр. Архівні меблі можна розділити на кілька основних груп:

- архівні шафи,

- шафи-картотеки,

- бухгалтерські шафи.

Тепер про кожну групу більш детально.

1. Архівні шафи, представлені сьогодні на ринку, можуть мати традиційні розпашні двері, які кріпляться на ригелях або на доводчиках. Кріплення на доводчиках краще, так як це дозволяє відкривати і закривати двері без зайвого шуму, а також регулювати їх висоту. Як правило, архівні приміщення страждають від нестачі офісного простору. Відкриваючи дверцята однієї шафи, ви можете блокувати доступ до іншої. Тому в невеликих приміщеннях більш затребувана меблі з дверима-купе, які не займають зайвого місця при відкриванні.

Новий більш сучасний варіант - шафи з ролетними дверима, що за структурою нагадують пластикові жалюзі. При відкриванні вони повністю збираються і ховаються в спеціальні пази в кутах меблів, не доставляючи ніяких незручностей. Такі шафи обов’язково повинні закриватися на ключ, запобігаючи несанкціонованому доступу до важливих паперів. Деякі види архівних шаф забезпечені спеціальними магнітними засувками, які тримають двері закритими, навіть якщо вони не замкнені на замок.

Зручність користування тільки зростає, якщо конструктори передбачили можливість варіювати висоту полиць, як зручно власникові. Для цього в стінах шаф також передбачені спеціальні пази. У деяких моделях архівних шаф передбачені спеціальні висувні полки, які можна використовувати в якості столика для перегляду документації. Зверніть увагу на навантаження, яку витримують полки. У хороших шафах передбачена навантаження до 60 кг!

Замість традиційних полиць в архівних шафах можуть бути встановлені «рами» для підвісних папок. Деякі з них дозволяють розміщувати папки формату А-4, деякі підтримують два формату папок: А-4 і FOOLSCAP. Таким чином, ви можете створити необхідний мікс у себе в шафі: частина полиць використовується як картотека, для підвісних папок, інша частина може бути задіяна для зберігання об’ємних папок типу CORONA.

2. Наступна група архівних шаф - картотеки. Цей тип шаф призначений для систематизації та зберігання паперів на випадок, якщо знадобиться в лічені секунди знайти потрібний документ. У картотеках розміщуються підвісні (файлові) папки різних форматів, від А-0 до A-6. Але найбільш затребувані, звичайно, А-4 і формат FOOLSCAP. Це досить зручно для зберігання бухгалтерської, юридичної документації, а також особистих справ співробітників.

Ноу-хау вітчизняного ринку металевих меблів - картотеки з закругленими (радіусами) фасадами. Крім оригінального зовнішнього вигляду форма фасаду дає ще одну перевагу користувачам: ящики шафи можна висувати за бічний торець. Причому робиться це легко і зручно, без ризику прищемити пальці, зламати всі нігті і зіпсувати манікюр.

3. Спеціальні бухгалтерські шафи покликані полегшити життя працівникам відповідних підрозділів, що відповідають за збереження важливої ​​для компанії документації. По суті справи, це якийсь проміжний варіант між звичайними металевими архівними шафами і сейфами.

Моделі бухгалтерських шаф бувають однодверними, двухдвернимі або трьохдверний. Кожна з секцій може мати самостійний замок. Особливо це актуально, якщо різними відсіками користуються різні співробітники. В якості додаткової опції бухгалтерський шафа забезпечується внутрішнім відсіком - трейзером (щось на зразок міні-сейфа для зберігання особливо важливих паперів). У деяких моделях передбачений електронний замок для внутрішньої секції.