Профнастил на дах: особливості матеріалу

Профнастил - функціональний матеріал, який знайшов широке застосування в оздобленні фасадів, будівництво огорож, а також покритті дахів. Його використовують як на етапі будівництва, так і при ремонті або реконструкції будівель і споруд.

В якості надійного покрівельного матеріалу він використовується для покриття дачних будиночків і котеджів. Без нього не обходиться ні будівництво дерев’яних будинків під ключ, ні зведення різних господарських будівель, побутівок, торгових точок і павільйонів, ангарів і складів. А вигідно замовити цей матеріал можна на сайті https://pkprokat.ru/profnastil-s21/ компанії ПК Стройпрокат.

Переваги використання профнастилу

Популярність цього матеріалу обумовлена ​​непоганим поєднанням його експлуатаційних характеристик з декоративністю і економічністю. Основними перевагами вибору профнастилу в якості покрівельного матеріалу є:

- доступна вартість,

- невелика вага і простота транспортування,

- простота і висока швидкість монтажу,

- довговічність,

- міцність і здатність витримувати великі снігові навантаження,

- водонепроникність

- хороші антикорозійні властивості,

- стійкість до атмосферних явищ і вітрових навантажень при хорошому закріпленні,

- стійкість до впливу сонячних променів, він не вигоряє і не змінює свій колір,

- вогнестійкість

- широка колірна гамма, що дозволяє вибрати варіант для будови практично в будь-якому стилі.

Цей матеріал добре поєднується з будь-якими будівельними матеріалами. Будівництво цегляних будинків, дерев’яних, бетонних та модульних конструкцій може гармонійно доповнити покрівля з профнастилу. В процесі експлуатації профнастил не потребує особливого догляду, що є додатковою перевагою його використання.

Проблеми використання профнастилу та способи їх ліквідації

При використанні цього матеріалу в якості покрівлі можуть бути виявлені і деякі недоліки.

- Основний з них - це високий рівень шуму, який проявляється під час дощу.

- Профнастил може нагріватися на сонці, але не більше, ніж багато інших покрівельні матеріали.

- Пошкоджений під час транспортування або монтажу профнастил менш стійкий до корозії.

- Високий ступінь герметичності покрівлі може бути порушена непрофесійним монтажем.

Ці недоліки можуть бути зведені нанівець при належному рівні професіоналізму покрівельників. Так, підвищений рівень шуму можна ліквідувати застосуванням звукоізоляційних матеріалів. У будь-якому випадку полімерне покриття профнастилу гаситиме звук сам по собі, а шум буде не такий значний, як у випадку використання в якості покрівельного матеріалу звичайного оцинкованого заліза. Від перегріву дахового простору позбавить пристрій якісного покрівельного пирога, створення належної теплоізоляції.

Для забезпечення належної гідроізоляції при укладанні профнастилу слід робити широкі стики внахлест і промащувати шви герметиком, як і місця кріплення на саморезах. Останнє дозволить не тільки підвищити вологостійкість покрівлі, але і захистить матеріал в місцях пошкодження від корозії.

При покупці слід ретельно перевірити матеріал на наявність пошкоджень, а також намагатися уникнути їх при транспортуванні і монтажі.