Як доглядати за роликовими ковзанами - основні правила

У наш час практично кожна людина пробувала кататися на роликових ковзанах, а багато хто навіть має власні ролики. Ролики - це відмінний спосіб провести час з користю: ​​прокотитися з вітерцем, скинути зайву вагу, завести нових друзів і ще багато іншого. Так само катання на роликах розвиває такі якості як витривалість, сила, спритність і координація рухів.

Але, на жаль, ролики часто потребують догляду після катання. Доглядати за роликами зовсім не складно, головне робити це вчасно і дотримуватися деяких рекомендацій, які ми опишемо в цій статті.

Підшипники - найвимогливіші

Підшипники більше інших частин роликів вимагають догляду, так як найчастіше виходять з ладу при катанні. Пов’язано це з тим, що місця де ми катаємося далеко не ідеальні: ями, купини, вибоїни, калюжі і дорожній пил - все це негативно позначається на підшипниках. Бруд і пил можуть забиватися всередину і погіршувати обертання, вода може змусити їх почати іржавіти та ін. Щоб підшипники прослужили вам довго і якісно необхідно проводити час від часу процедури по їх чищенню і змащуванню. Якщо в підшипники не потрапила вода, то від пилу і бруду можна позбутися такими простими речами як пилосос або серветка, які допоможуть прибрати трохи бруду або піску. Але от якщо в підшипники все-таки пробралася вода, то на допомогу нам прийде розчин WD-40, який з легкістю виштовхне воду. Потрібно лише за допомогою шприца впорснути розчин в підшипники.

При попаданні великої кількості піску і бруду в підшипник слід провести його повну чистку. Насамперед дістаємо підшипник з колеса і «розкриваємо» його, знімаючи пильовик. Потім підшипник слід промити бензином, після чого висушити і змастити спеціальним мастилом, що підходить для катання на роликах.

Чим ретельніше стежити за підшипниками і своєчасно їх змащувати і чистити, тим довше вони вам прослужать. Якщо ж знос підшипників все ж стався, то слід поміняти їх на нові. Але як же зрозуміти, що підшипники прийшли в непридатність? Дуже просто: при катанні вони будуть видавати характерний скрип і скрегіт.

Догляд за колесами

Тут все набагато простіше. Колеса не така чутлива і «ніжна» частина роликових ковзанів, але все ж вимагає деякого догляду. Сучасні колеса виготовляються з міцних матеріалів, поліуретану. Але не дивлячись на це вони все ж схильні до зносу. Колеса мають властивість стиратися в міру катання, в основному це відбувається під час гальмування.

Всі колеса стираються з різною швидкістю. Це залежить як від жорсткості коліс, так і від стилю катання. Наше завдання не допустити сильного стирання коліс з одного боку, а зробити так, що б колеса стирається з двох сторін одночасно. Досягається це шляхом перестановки коліс. Колеса можна переставити як просто стороною, так і місцями: на одному ролику або, переставивши з ролика на ролик.

Догляд за черевиком роликових ковзанів

Ми детально розібрали основні деталі у роликів, що вимагають найбільш ретельного догляду, але залишилася не менш важлива частина ролика, що вимагає відходу - черевик.

Перший варіант чищення чобітка це якщо він виймається з роликів - найпростіший. Виймаємо чобіток і кладемо його в пральну машинку на делікатне прання без віджимання. Все готово, черевик свіжий і чистий! Основну ж частину ролика можна просто протерти, щоб жорсткий черевик залишався таким же гарним.

Другий варіант - чобіток не виймати, весь ролик це одне ціле. У цьому варіанті потрібно відкрутити всі деталі, що заважають чищенню (колеса, рами, липучки, бакли та ін.), І приступити до ручного прання з милом. В кінці прання ретельно полощимо черевик і висушуємо, попутно обробляючи водовідштовхувальним засобом. Прання варто проводити тільки в тому випадку, якщо відчувається, що ролики видають неприємний запах або стали зовсім брудними і непривабливими. Не потрібно прати ролики після кожного катання.

Після прання ретельно зберіть весь ролик по частинах, перевірте надійність всіх кріплень і болтів.

Если вам нужны качественные и по доступной стоимости роликовые коньки для детей, воспользуйтесь выгодными предложениями от интернет-магазина alleyazdorovya.com. В наличии имеются качественные модели разной ценовой категории, размеров, конструктивных особенностей от ведущих мировых производителей.