5 фактів про переваги електричних теплих підлог

Систему обігріву на основі теплих підлог використовували ще в глибоку давнину. Якщо ви хочете відчути себе хоч трішечки римським патрицієм або просто бажаєте створити в своєму будинку або квартирі комфортні умови для проживання, то пора вже сьогодні задуматися над облаштуванням електричної теплої підлоги.

Існує кілька фактів про переваги саме цієї системи, які допоможуть вам досягти максимального ефекту від застосування подібних технологій, а вигідно придбати якісну тёплу підлогу ви зможете в компанії “Лотерм”.

Що потрібно знати про електричну теплу підлогу

1. Для деяких міських квартир електрична тепла підлога є єдиним можливим рішенням для створення комфортних умов існування. Пояснюється це просто. Обслуговуючі організації (ЖЕКи або ОСББ) можуть заборонити прокладку водяних теплих підлог, так як в загальний стояк з такої системи вода буде надходити вже холодною, що створить незручності мешканцям інших квартир, крім того, врізка додаткової системи істотно знизить тиск по всьому стояку.

2. Електрична тепла підлога дозволяє регулювати температуру в приміщення в найкоротші терміни, у водяної підлоги іноді взагалі відсутня можливість температурного контролю. Температура нагрівання водяної теплої підлоги залежить від температури води в трубах центрального опалення або від нагрівання опалювального котла. Миттєво не можна забезпечити підігрів води. Електрична ж тепла підлога завдяки терморегулятору оперативно підлаштовується під потреби власника і може завдяки цій функції істотно економити електрику.

3. Пошук і усунення несправності в електричній конструкції значно простіший, ніж у водяній. Ділянку нагрівального кабелю без проблем можна знайти за допомогою спеціального приладу, а для усунення поломки досить розкрити лише невелику ділянку підлоги. Місце протікання в водяній підлозі знайти складніше, найчастіше доводиться зривати всю підлогу.

4. Теплоізоляція теплої підлоги збільшує її ефективність майже на 40%. Без теплоізоляційного матеріалу теплою підлогою обігрівається не тільки ваша кімната, але частина енергії в будь-якому випадку йде в квартиру нижче або в підвальне приміщення. Щоб зменшити теплові втрати перед укладанням теплої підлоги прокладається шар теплоізоляції.

5. У житлових приміщеннях (дитячі кімнати, спальні, вітальні) потрібно віддавати перевагу системам обігріву на основі двожильного нагрівального кабелю. Господарський блок, балкони, лоджії і коридори можуть облаштовуватися одножильним кабелем. Деякі люди переживають за свою безпеку, так як будь-який електричний кабель створює навколо себе електромагнітне поле. Його рівень навколо одножильного кабелю в 60 менше допустимого значення, в той час як навколо двожильного в 300 разів менше, тому фахівці дають саме такі рекомендації щодо застосування кабелю в тому чи іншому приміщенні в залежності від призначення.