Як відрізнити брендову оригінальну косметику від підробки

З підвищенням попиту на якісні товари для мейк-апу пропорційно збільшилася кількість фальсифікату. Перед кожною жінкою рано чи пізно постає питання - як відрізнити підробку від оригіналу, адже користування аналогами загрожує плачевними наслідками аж до хімічних опіків і госпіталізації!

Не потрібно бути власником переносної хімічної лабораторії, щоб проаналізувати той чи інший продукт. Досить знати основні характеристики якісної косметики. Сьогодні ви дізнаєтеся як відрізнити підробку парфумів від оригіналу, як купити справжній тональний крем, як вибрати ідеальну туш для вій. А щоб напевне бути впевненим в якості придбання, купляйте засоби тільки в перевірених місцях, для прикладу в інтернет-магазині https://hirmes.com.ua/, де ви знайдете широкий асортимент дійсно чудової брендової косметики.

Загальні рекомендації

Перш, ніж розглядати конкретні продукти слід швиденько пробігтися по загальним особливостям оригінальної косметики та підробок.

1. Упаковка. Перше на що слід звернути увагу - стан упаковки. Якщо це картон, то коробочка не повинна бути зім’ятою або криво склеєною. Поважаючі себе виробники використовують якісний пластик. Прозорі корпуси ніколи не каламутніють з часом, фарба з забарвлених ємностей при терті зволоженими пальцями не переноситься на шкіру. Бренди не економлять на оформленні, часто присутні гравірування, відбитки, приємна текстурована поверхня.

2. Маркування. Очевидно, що в найменуванні не повинно бути граматичних помилок. Після прочитання на флаконі «Daor» замість «Dior», питання як визначити підробку духів відпаде само по собі. Дешева друкарська фарба змащується від найменшого тертя. У підробках написи нанесені криво, відсутня частина тексту (наприклад, скорочені умови зберігання або не вказано дату виробництва). Номери на зовнішній картонній упаковці, збігаються з номерами вмісту.

3. Склад. Будь-яка брендова косметика має чітку рецептуру. Компоненти засобів вказують в порядку убування концентрації. Зазвичай, якщо продукт виробляють закордоном, то за замовчуванням склад наведено на англійській мові. Вам не обов’язково заучувати напам’ять складні хімічні сполуки. Досить прямо в магазині зі смартфона зайти на сайт виробника і порівняти інгредієнти. Ніяких відмінностей бути не повинно. Виробник не має права без апробації міняти навіть отдушку.

4. Комплектація Якщо ви заходили в дорогущий бутік і в представленій там продукції не було ніяких допоміжних інструментів, а в підземному переході до пудрі аналогічної марки додається спонж або кисть, то подібний факт повинен вас насторожити. Дійсно не кожній коробочці присутній інвентар для нанесення. Однак єдина лінійка засобів має однакову комплектацію.

5. Тестери. Імениті бренди обов’язково постачають в точки продажів тестери. Подібний крок пов’язаний з небажанням судитися зі споживачем через можливі алергічні реакції. Покупець попередньо помацає, понюхає, нанесе на шкіру і більш усвідомлено прийме рішення брати йому товар чи ні.

5 видів косметики - 5 правил вибору

Помада. Зверніть увагу на запах, він не повинен викликати нудоту. Зробіть пробний мазок на зап’ясті - оригінальна помада наноситься рівно, без грудочок і лисин. На денці є кругла наклейка з номером кольору і його ексклюзивною назвою. Найменування засобу, наприклад, «Карамельне латте», присутнє в каталозі на офіційному сайті. На стрижнях оригінальних помад вирізають ім’я бренду.

Пудра. Діаметр пудри повинен відповідати стандарту. Спонж (якщо він є) не розшаровується, має акуратні обриси, нитки або клей не прогладиваются. Ворс спонжа досить щільний і не дряпає шкіру. Після мазка підроблена косметика втрачає однорідність, на поверхні виявляються крупинки або блискітки.

Тіні для повік. Зверніть увагу на традиції фірми. Наведемо приклад для наочності - відтінки тіней МАС мають конкретні назви, а нумерувати кольори не прийнято. Великі палетки не ставлять на потік. Зазвичай набори в 10-15 кольорів приурочені до певної колекції. Їх виробляють один раз в сезон, а потім запускають нову лінію. Тому, якщо в 2019 році ви побачите свіжий продукт, заявлений в 2017, то це напевно підробка.

Тональна основа повинна швидко вбиратися (максимум кілька хвилин), не залишати жирної плівки. Оригінальна косметика не скочується в грудочки. Неякісний товар має властивість окислюватися. Свотч радикально змінює колір, бежевий може стати яскраво-оранжевим, а світло-коричневий перейти в болотно-зелений. Для перевірки на роздратування нанесіть трохи засобу між пальцями і залиште хвилин на 5. Якщо шкіра почервоніла, то перед вами підробка.

Оригінальна туш для вій обов’язково запаяна, розпакованими бувають тільки тестери. Неякісне засіб тягнеться за пензликом. Свотч має залисини з чітко вираженими шматочками сажі. Сохне або дуже швидко, або вкрай повільно. Деякі підробки помітно сіріють при контакті з повітрям.