Пасивне мережеве обладнання як важливий елемент мережевої інфраструктури

Пасивне мережеве обладнання є невід'ємною частиною мережевої інфраструктури, встановлюючи з'єднання між одиницями активного мережного обладнання (маршрутизаторами, комутаторами, міжмережевими екранами, точками доступу, кінцевими користувацькими пристроями і т.д.). Правильне укладання всіх цих елементів мережі забезпечить надійність її функціонування, дозволить уникнути різних пошкоджень пристроїв, а також забезпечить істотну економію витрат на живлення і установку основного обладнання.

Функції пасивного мережевого обладнання

Пасивне мережеве обладнання об’єднує найрізноманітніші типи пристроїв, і чіткого груповання серед них немає. Але на прикладі найяскравіших представників “пасивки” можна описати, що це за тип обладнання. До речі, послугу создание сайтов в Астане пропонує студія ІМА. 

Будь-яка структурована кабельна система неможлива без кабелів. Мережеві кабелі - це один з основних представників пасивного мережевого обладнання. Саме з них мережа починається, та й більша її частина складається з кабелів.

Безпека кабелів після прокладки забезпечує інший вид пасивного обладнання - кабельні лотки і кабель-канали. Короба для кабелів виготовляються з пластика або металу. Їх призначення - захист прокладених всередині кабелів від механічних пошкоджень, негативного впливу зовнішнього середовища, несанкціонованого доступу сторонніх осіб, металеві лотки закритого типу можуть також виконувати функцію екрану, захищаючи кабелі від електромагнітних завад ззовні. Але в залежності від умов експлуатації вони можуть бути також перфорованими, сітчастими, відкритими або закритими. Кабель-канали - це пластикові трубки, за допомогою яких кабелі підводяться до кінцевих користувачів. Вони не тільки захищають кабель, але і виконують естетичну функцію, приховуючи кабельні лінії і підкреслюючи загальний стиль інтер’єру.

Патч-корд - це відносно невеликий відрізок кабелю, що з’єднує мережеві пристрої між собою. На його кінцях завжди присутні коннектори, за допомогою яких патч-корд контактує з обладнанням і фіксується в портах або розетках. Розетки також відносяться до пасивного мережевого устаткування - вони не тільки забезпечують якісне підключення пасивне, а й упорядкування кабелів в приміщенні.

За порядок в кабельній системі відповідає і такий важливий елемент, як патч-панель. Якщо ви вирішили купити мережеве обладнання, то без комутаційної панелі навряд чи вийде обійтися. Вона дозволяє якісно і зручно організувати кабельні лінії і оперативно перекомутувати робочі місця з активним мережевим обладнанням. Якісна робота структурованої кабельної системи неможлива без монтажних шаф та стійок. Ці пристосування використовуються, щоб розмістити і зберігати мережеве обладнання в найбільш підходящих умовах, в ідеальному порядку, забезпечивши йому стабільне електроживлення та охолодження.

Чому варто використовувати оригінальне пасивне обладнання?

Найчастіше, купуючи пасивне мережеве обладнання, ми вважаємо його другорядним і не дбаємо про оригінальність. Дійсно, навіщо купувати фірмові кабелі, якщо можна знайти набагато дешевший аналог від китайських виробників?

Відповідь очевидна: справа в якості. Недорога продукція часто не відрізняється високими показниками надійності (зазвичай термін її служби не перевищує року) і нерідко не здатна захистити мережеве обладнання від руйнівних перепадів напруги в мережі електричного струму. 

Фахівці компанії UPlan пропонують широкий спектр послуг, які включають в себе підбір, доставку, установку і технічне обслуговування пасивного мережевого обладнання. Звертаючись до нас, Ви отримуєте гарантовано високу якість обслуговування і оригінальний товар з усіма сертифікатами та гарантійними талонами.

UPlan безпосередньо співпрацює з найбільш популярними постачальниками мережевого обладнання, тому вартість продукції, представленої на сайті, відрізняється своєю конкурентоспроможністю в ставленні до цінами на обладнання в інших інтернет-магазинах.

Кваліфікація і професіоналізм наших співробітників підтверджений дипломами, багаторічним стажем і успішно завершеними численними проектами. Тому, співпрацюючи з нами, Ви отримаєте ефективно працюючий і економічно вигідне рішення “під ключ”!