Полімерні підлоги: нюанси наливної технології, види і переваги

З розвитком будівельних технологій ринок заповнюється новими матеріалами, які характеризуються особливою міцністю, надійністю і довгим терміном служби. Такими можна назвати наливні підлоги, що зараз набувають величезної популярності як у житловому, так і промисловому будівництві.

В загальному, полімерні підлоги - це самовирівнююча система полімерного складу з низькою в’язкістю, яка, розтікаючись, утворює рівну поверхню без швів. Вони не тільки красиво виглядають, але і відрізняються набором якостей, які дозволяють користуватися підлогою протягом дуже довгого часового періоду. А тут ви зможете вигідно замовити якісне поліуретанове, епоксидне, чи метилметакрилове покриття для промислових підлог.

Переваги полімерної наливної підлоги

На відміну від традиційної бетонної стяжки, характеристики якої викликають багато нарікань у фахівців будівельної галузі, полімерна наливна підлога має такі переваги:

- відсутність пилу в процесі експлуатації і простота прибирання;

- відсутність стиків і швів;

- стійкість до агресивних хімічних речовин;

- висока стійкість до стирання і механічного впливу;

- можливість використання поза приміщеннями;

- короткі терміни виготовлення і швидке висихання;

- можливість ремонту та оновлення;

- відмінні естетичні якості;

- великий вибір кольорів, і фактур

- хороші діелектричні властивості.

Види полімерних наливних підлог

Полімерна підлога - загальна назва для самовирівнювальних матеріалів, використовуваних для створення первинного або фінального покриття підлоги. У цьому сенсі наливна полімерна підлога значно виграє перед іншими подібними матеріалами не тільки за якісними характеристиками, а також за різноманітністю видів.

1. Метилметакрилатна наливна підлога - найменш популярний з усіх видів наливних полімерних підлог вид покриття, основним матеріалом якого є з’єднання, дуже вимогливе до дотримання технології укладання. Правильно нанести метилметакрилатну сумущ в стані тільки справжні фахівці своєї справи, які займаються облаштуванням підлог. Однак, навіть незважаючи на такий очевидний мінус, даний вид полімерного наливної підлоги в певних колах досить затребуваний, тому що може експлуатуватися вже через 2 години після укладання. Другим недоліком є різкий запах при його облаштуванні, для видалення якого необхідна потужна вентиляція. Правда, неприємний запах зникає після висихання підлоги, до якого майстри воліють працювати в засобах захисту органів дихання.

2. Поліуретанова наливна підлога здобула популярність у споживачів за тривалий термін служби, який перевищує 20 років, але за умови суворого дотримання технології його укладання. Міцність наливної підлоги даного типу набагато перевищує всі традиційні покриття: лінолеум, паркетна дошка, ламінат і навіть плитка. Вважається одним з найпопулярніших сьогодні наливних підлог, який цінується за наступні позитивні якості:

- стійкість до гранично високих і низьких температур;

- відмінна стійкість до стирання і механічних впливів;

- стійкість до агресивних хімічних речовин, кислот, лугів, розчинників, нафтопродуктів, солей і т. п.

Недоліків у наливної поліуретанової підлоги практично не існує, а основний плюс - можливість створення покриття не тільки різної кольорової гами, а також з різними характеристиками.

3. Епоксидна наливна підлога - специфічний вид, який використовується в місцях з інтенсивним рухом і в приміщеннях, в яких щодня спостерігається великий потік відвідувачів. Основний плюс даного виду наливної підлоги - це висока стійкість в стирання і хороша еластичність, за останньою з яких він наближається до поліуретановому підлозі.

Фахівці з влаштування наливних підлог рекомендують її для приміщень, в яких обробляються кислоти, луги та інші подібні агресивні хімічні речовини. Епоксидна підлогу повністю відповідає сучасним санітарно-гігієнічним вимогам, не боїться високої вологості і має антистатичні якостями.