The Guardian склав рейтинг кращих відеоігор XXI століття

Автори британського видання The Guardian Кейт Стюарт і Кеза Макдональд проаналізували ігрові проекти, що вийшли з 2000 року, і склали рейтинг найкращих відеоігор XXI століття.

Кращою комп’ютерною грою 21-го століття за версією видання стала легендарна “інді-пісочниця” Minecraft. Перша версія гри побачила світ у 2009 році, а до кінця 2019 року розробникам вдалося реалізувати понад 175 мільйонів копій. Зараз проект підтримується на безлічі платформ, починаючи від смартфонів і закінчуючи гарнітурами віртуальної реальності.

Друге місце присудили одній з частин серії The Legend of Zelda, яка адаптована під портативну консоль Nintendo Switch. Нею виявилася Breath of the Wild, що вийшла в 2017 році. Трійку лідерів замикає перша номерна частина в серії Dark Souls, що вийшла на PlayStation 3 і Xbox 360 в 2011 році. Крім того, в десятку кращих відеоігор увійшли Half-Life 2, «Відьмак 3», Grand Theft Auto V, Halo, Portal 2, BioShock і Bloodborne. А скачати ігри перелічені вище, та багато інших можна на популярному сервісі torrent-igruha.

Варто зазначити, що укладачі рейтингу досить однобоко підійшли до наповнення рейтингу представниками різних жанрів. Наприклад, в ньому практично повністю відсутні файтинг. Кращі ігри серій Mortal Kombat, Tekken і Street Fighter, може бути, і виходили в 90-і роки минулого століття, але навряд чи буде об’єктивно не додати хоча б один проект з нового тисячоліття. Звичайно, в рейтингу є Super Smash Bros Melee, але назвати його в повній мірі файтингом вийде з великою натяжкою.

А тим часом стало відомо, що компанія Microsoft почне випуск довгоочікуваної мобільної гри в доповненій реальності Minecraft Earth в жовтні, після декількох місяців бета-тестування. За словами Microsoft, розгортання раннього доступу почнеться на «кількох невеликих ринках». Це означає, що спочатку Minecraft Earth з’явиться в декількох країнах, а потім їх кількість буде збільшуватися кожні кілька днів або тижнів.

Компанія планує поетапний випуск заради поступового збільшення числа гравців для забезпечення гарної продуктивності і стабільності гри. Користувачі вже можуть підписатися на повідомлення, коли гра буде запущена в їх країні. Після випуску Minecraft Earth все ще буде в стадії розробки. Версія з раннім доступом - це набір мінімально необхідних для комфортної гри функцій, але в майбутніх оновленнях додадуть більше контенту і можливостей.

Minecraft Earth через об’єктив камери смартфона переносить гру з екрану комп’ютера в реальний світ. Гравці збирають предмети, виконують квести і накопичують ресурси, щоб з їх допомогою побудувати власні конструкції, якими можна ділитися і які можуть захоплювати інші гравці. В Minecraft Earth є можливість об’єднуватися з іншими гравцями для проходження місій і спільної роботи над настільними структурами Buildplate, які можна збільшити до натуральних розмірів.