Спецодяг - як вибрати якісний виріб

Купуючи одяг для повсякденного життя, ми керуємося відчуттям комфорту, а також звертаємо увагу на стиль. Мабуть, це все основні критерії вибору. Однак коли мова заходить про спецодяг, критерії ускладнюються.

Не секрет, що левову частку свого часу будь-яка людина витрачає на роботу. І якщо у одних це спокійна діяльність в офісі, інші працюють на виробництві. У будь-промисловій сфері досить шкідливих факторів хімічного та біологічного характерів.

Спецодяг дозволяє знизити ризик впливу зовнішніх чинників і зробити працю більш безпечною, без втрати комфорту і функціональності, а тут https://tradeway.com.ua/product-category/specodezhda/ можна вибрати якісний спецодяг різного призначення.

Види спецодягу

Умовно всю продукцію, що випускається сьогодні можна розділити на кілька категорій:

- одяг для медичного персоналу;
 
- для працівників спецслужб (газової, пожежної і т.д.);
 
- одяг для вантажників та інших робочих;
 
- для працівників обслуговуючої сфери (кухарі, офіціанти);
 
- корпоративна форма для різних великих підприємств.

Яким має бути спецодяг?

Вибір робочого спорядження безпосередньо залежить від специфіки роботи. Однак є і загальні вимоги. Так, спеціальний одяг повинен бути виготовлений ​​з міцної якісної тканини. Не на останньому місці, звичайно ж, захисні функції і зовнішній вигляд. Наприклад, якщо це форма вантажника, вона повинна бути водонепроникною, щоб забезпечувати комфортну роботу навіть в дощ або сніг, а також легко відпиратися від різних видів плям. Як правило, робочий одяг відрізняється різноманіттям кишень і міцними вставками, які захищають від швидкого зносу.

Останнім часом особливою популярністю користується одяг спеціального призначення, виготовлений ​​з комбінованої тканини. Вона поєднує в собі кращі властивості бавовни і поліефіру і при цьому дуже легка. Можна купити і спеціальний одяг з бавовни, просочений спеціальним складом.

До слова, форма спеціального призначення кардинально відрізняється від тієї, яку багато хто пам’ятає років 10 назад. Зокрема деякі з видів спецодягу можуть витримувати різкі температурні коливання, а також захистити від негативного впливу морської води, ультрафіолету, наслідків техногенного характеру. Особливу увагу також потрібно приділити і аксесуарам - застібкам, блискавкам, гудзикам. Вони повинні бути готові до постійних впливів агресивних зовнішніх факторів.

Не забудьте і про сигнальні нашивки. Ця, здавалося б, дріб’язкова деталь здатна істотно підвищити безпеку праці працівників в нічний час. Взагалі, чим небезпечніше робота, тим більше список вимог, що пред’являються до робочої екіпіровці. Особливо актуальним є питання нашивок для працівників на будівельних об’єктах з активним транспортним потоком.

Особливі вимоги пред’являються до одягу для медперсоналу. Він повинен бути зручним. До слова, в одних медичних установах використовують виключно синтетичні тканини, тоді як в інших дозволяється поєднання синтетики з бавовною.