Найновіші тренди у світі фотографії

Фотографія з недавнім переходом на цифру пережила воістину тектонічний зсув, що в корені змінив багато підходів і понять. Здавалося б, що ще? Дійсно, потрясіння такого масштабу відбуваються не щороку, однак світ фотографії - живий рухливий організм і різні течії і віяння вирують в ньому постійно. А ще існує мода - кращі стилі, тенденції.

Експерти намагаються за деякими ознаками передбачити її бурхливий розквіт і навіть називають ці ознаки трендами. Давайте разом розберемося, які тренди в області фотографії очікують нас в 2020 році.  А тут ви дізнаєтесь про діяльність інтер’єрної лофт студії QUEEN’S досвідчені креативні фахівці якої точно знають все про наймодніші віяння фотосвіту, і здатні порадувати вас неперевершеними фотосесіями!

Ще раз про любов до плівки

Хвилеподібне повернення до плівки на загальному тлі поголовної цифровізації вже спостерігався, і неодноразово. Ось і в 2020 році очікується серйозне поповнення любителів фотоплівки. Тільки плівкове фото, на їхню думку, може бути по-справжньому живим і натуральним. Незважаючи на те, що цифрова зйомка надає набагато більше можливостей. Можна з ними погоджуватися, можна відкидати, але безперечно одне: ніщо так не удосконалює знімальну техніку, як плівкова фотографія. Коли не маєш можливості відразу побачити і відредагувати знімок, то дбайливіше і з більшою вимогливістю починаєш ставитися до кожного кадру, налаштувань, композиції, деталей. Це дорогого коштує, саме так і виробляється майстерність.

Дзеркальні камери йдуть в тінь

Віра в те, що дорога дзеркальна камера - необхідний ознака хорошого фотографа останнім часом сильно похитнулася. Ні, професіонали, для яких фотографія - все їхнє життя і джерело заробітку, ніколи не відмовляться від дзеркальної техніки. Та це й не потрібно, ніхто не закликає. А ось широкому колу фотолюбителів «зеркалка» вже не представляється такою бажаною і необхідною. Не остання з причин - ціна. З іншого боку - з кожною новою моделлю неухильно зростає якість смартфонів і бездзеркальних камер, що дозволяє отримувати знімки все більш високої якості. За співвідношенням ціна / якість ця група явно переграє дзеркальну апаратуру. Плюс розширення можливостей програмних фоторедакторів для обробки зображень, що нівелюють різницю в якості.

Мінімалізм відправляється в архів

Епоха мінімалізму в віртуальному мистецтві, судячи з усього, благополучно закінчується. Чітко простежується повернення до повноцінних, насичених, яскравих робіт з переважаючим емоційним забарвленням. Фотографія повинна передавати настрій, а глядач - його зчитувати. Іншими словами - маятник хитнувся в протилежний бік. Композиції тепер покладається використовувати всю площу кадру, наявність порожніх ділянок і нудних, невиразних деталей не вітається фотографічної громадськістю. Від тьмяних недоекспонованих кадрів ми рухаємося в бік яскравого насиченого кольору і збагаченої палітри. Ця тенденція обіцяє нам в поточному році поява безліч цікавих фоторобіт.

Сенс в кожному кадрі

Сьогодні тенденція документальності опановує розумами фотолюбителів все помітніше і звучить в їх роботах все наполегливіше. Репортажна фотографія стає громадською трибуною для висловлення власної думки. Все більше людей при посередництві погляду через об’єктив прагнуть висловити своє відношення до часу, подій, людей. Іноді правдива картинка може розповісти більше, ніж тисяча виголошених слів. Але сама камера і зафіксоване нею зображення об’єктивні за своєю природою - потрібно тільки зуміти вловити задум людини, натискає на спуск, і відчути обставини, при яких він це зробив.

Очима птахів

Абсолютно нове захоплення, яке стало власником широкими масами фотолюбителів - дрони. Зовсім недавно важко було уявити, що зйомка з висоти пташиного польоту стане майже буденним явищем. Вся справа в нестримному прогрес цій сфері науки і техніки та різке здешевлення девайсів. Їх вартість уже порівнянна з побутовою електронікою, що і викликало справжній бум фотографування «очима птиці». Квадракоптери активно використовують в комерційних і рекламних зйомках, для художніх і пейзажних фотографій і навіть для фотосесій.

Мінімалізм йде, «анімалізм» повертається

Чудова новина для залицяльників котиків! Фото домашніх улюбленців знову в тренді. Їх зображеннями знову заповнені соціальні мережі та інші інтернет ресурси. І не тільки собачки і кішечки герої цих фото: входять в моду цікаві і кумедні сюжети з птахами, рибами, морськими і дикими тваринами на волі і в зоопарку. У подорожах можна зробити безліч цікавих кадрів з місцевою фауною, а по поверненню надрукувати фотоальбом на замовлення. А до чого ж забавні, до чого милі дитячі фото з різними тваринами! Це може бути серія індивідуальних знімків Вашої дитини, а може бути фотосесія для цілої групи дитячого садка, оформлена в «фотокнига дитячий сад».

Знімаємо вертикально

Вертикальна орієнтація кадру - найбільш очевидний тренд сезону. І не стільки через додаткові можливості, які надає цей формат, скільки через поголовну «смартфонізаціі» населення. Більшість інформації ми сьогодні зчитуємо з дисплея смартфона, і пропорції екрану для зорового сприйняття стають оптимальними на рефлекторному рівні. Торкнулося це і фотографій, які ми знімаємо, переглядаємо, накопичуємо і пересилаємо за допомогою того ж смартфона. Ми навіть відчуваємо якийсь дискомфорт, коли фотка не вписується в розмір екрану.