Найбільш використовувана криптовалюта в світі. І це не біткоін

Яка криптовалюта найбільш широко використовується в світі? Якщо ви думаєте, що це біткоіни, то це може бути не так. На частку біткоінів припадає близько 70% всієї світової ринкової вартості цифрових активів. Однак за обсягом щоденних і щомісячних торгів (згідно з даними CoinMarketCap.com) лідирує зовсім не перша криптовалюта, а Tether, ринкова капіталізація якого більш ніж в 30 разів менша біткоіна, повідомляє Bloomberg.

Обсяг торгів Tether вперше перевищив аналогічний показник біткоіна в квітні і з початку серпня постійно перевищує його приблизно на $ 21 млрд в день. Абсолютний рекорд був встановлений в травні минулого року, коли USDT (токен криптовалюти Tether) зафіксував рекордний оборот в $ 31 млрд за добу. До речі, на сервісі Cashout.biz ви зможете вигідно купити bitcoin, та інші популярні криптовалюти.

З огляду на те, що щомісячний оборот Tether приблизно на 18% вище, ніж у біткоіна, це, мабуть, найважливіша монета в криптоекосистемі. Tether також є однією з основних причин, по якій регулятори з обережністю ставляться до криптовалют і спустили на гальмах прийняття рішення щодо криптофондів (ETF), що торгуються на біржі на тлі побоювань з приводу маніпулювання ринком.

Tether є стейблкоіном - токеном, вартість якого прив’язана до стабільного фіатного інструменту. Монета є мостом для зв’язку цінності волатильних блокчейн-активів зі світом більш стабільних фіатних інструментів. Серед негативних аспектів використання USDT можна відзначити відмову емітента проходити аудит і верифікувати наявність необхідних резервів, а також відсутність прозорості при випуску нових токенов. Наявність в структурі протоколу USDT централізованого емітента є точкою відмови і створює значні ризики для користувачів.

За даними Allaire, на азіатських трейдерів припадає близько 70% всього обсягу криптотрейдинга, а Tether використовувався в 40% і 80% всіх угод на двох найбільших світових біржах, Binance і Huobi, відповідно, повідомили Coin Metrics на початку цього року.

Багато хто навіть не підозрюють, що використовують Tether, сказав Таддеус Драй, вчений-дослідник з Массачусетського технологічного інституту. Оскільки традиційні фінансові установи турбуються про те, що вони недостатньо добре здатні виявляти злочинців та відмивачів грошей, більшість кріптообменніков все ще не мають банківських рахунків і не можуть тримати кошти від імені клієнтів. Тому вони використовують Tether в якості заміни, сказав Драй.