Для чого потрібен сертифікат відповідності ISO 9001 та як його отримати

Багато компаній задаються питаннями, навіщо потрібен сертифікат ISO 9001 і як його отримати. Небагато уявляють, як потім його монетизувати. Давайте розбиратися.

ISO - найвідоміша організація світового масштабу в області створення різних стандартів, що стосуються бізнесу і технологій. Без перебільшення, найбільш затребуваним і використовуваним багатьма країнами світу є стандарт ISO серії 9000. Він відноситься до створення і регулювання структури контролю якості в організаціях.

У переліку документації ключову роль відіграє ISO 9001. Якщо підприємство відповідає положенням зазначеного стандарту, то це служить підтвердженням компетентного управління бізнес-процесами і може бути використано як вагому перевагу в бій за ринок і споживача.

Для підтвердження того, що Ваша компанія знаходиться у відповідності зі стандартом ISO 9001, слід здійснити сертифікацію в національній системі або в будь-який добровільної системи менеджменту, для прикладу по посиланню получить сертификат системы менеджмента ISO 9001 ви можете скористатися вигідними пропозиціями від компанії ООО  «УК «СтройБизнесКонсалт». Тоді ви станете ще одним власником цього сертифікату, увійшовши до багатомільйонного співтовариство компаній - учасників «ліги ІСО».

Впровадження ISO 9001: від управління якістю - до стабільного успіху.

Стандарт ISO 9001 пред’являє однакові запити до управління якістю організацій: будь то виробнича компанія або фірма, що надає юридичні послуги. Початковий принцип - орієнтуватися на споживача. Організації знаходяться в єдиному тандемі з тими, хто споживає їх продукт, тому власники бізнесу повинні мати розуміння справжніх і майбутніх запитів своїх покупців, прагнути до відповідності їх побажанням і намагатися ці побажання перевершити.

Перший варіант стандарту ISO 9001 був випущений в 1987 році, після цього документ зазнавав певні корективи (остання діюча версія-2015), але базові принципи обійшлися без змін. Мета, яку переслідує СМК - не тотальний контроль будь-якої виробничої операції, а формування умов, які зведуть помилки в роботі до мінімального значення. Це знаменитий процесний підхід, який зайняв тверду позицію тільки в варіанті стандарту 2008 року і ще більш розвинувся в ISO 9001 діє до: 2015. У цій версії значення основної характеристики функціонування підприємства - результативності - значно зросла.

Сертифікація ISO 9001 проходить на добровільній основі, але в окремих випадках організації зобов’язані її пройти (тендери, держзамовлення, особливо небезпечні роботи).

Скористайтеся перевагами сертифікації ISO 9001

Узгодивши свою діяльність з основами ISO 9001, будь-яка організація стане успішнішою в боротьбі за місце під фінансовим сонцем. Ефективно управляти якістю значить:

- Найбільш повне задоволення запитів покупців

- Грамотне володіння такими значущими ресурсами як: гроші і час

- Миттєве усунення зустрічаються помилок

- Мотивувати і залучити працівників в процес так, щоб це допомагало удосконаленню діяльності всередині компанії

- Відкрити двері для кредитів на особливих умовах

- Досягти більш лояльного ставлення від держ. Структур, перевіряючих інстанцій

- Створювати продукт за якістю випереджаюче на крок конкурентів.