Друк брошур: нові можливості для розвитку бізнесу

Брошура - популярний формат невеликого текстового книжкового видання, що випускається без будь-якої періодичності. Широко використовуються рекламні публікації, в тому числі корпоративні, які видаються для особливих випадків і мають ексклюзивне оформлення.

У наукових колах вже давно усталилася традиція видавати брошури, щоб викласти результати проведеного дослідження. Випускається величезна кількість освітніх видань, що грають важливу роль в навчанні. Друк брошур має свої нюанси і особливості, а вартість цієї послуги варіюється в широких межах. А вигідно і оперативно замовити послугу печать брошюр а4 ви зможете в друкарні PrintYOU.

Які можливості надає друк брошур

Каталог в форматі брошури дає можливість викласти всю інформацію про послуги і товари, які пропонує компанія, забезпечити їх барвистими фотографіями, докладними описами і цінами. Оформляють дані видання надзвичайно різноманітно. Це може бути простий текст, надрукований на газетному папері, або повнокольорова книжка на дорогому глянцевому матеріалі, з високою якістю друку і незвичайною постпечатною обробкою. Друк рекламних, інформаційних або інших матеріалів про компанії у вигляді брошури має наступні переваги:

- Зміцнення позитивного іміджу фірми;

- Посилення асоціації з торговою маркою;

- Розкрутка бренду;

- Залучення різних цільових аудиторій (замовників, контрагентів, інвесторів).

Брошури здатні вмістити куди більше інформації, ніж інші друковані матеріали (буклети, листівки), і зберігають її набагато довше.

Видана на гарному папері, правильно переплетена брошура з оригінальним дизайном і високою якістю друку цілком може скласти конкуренцію іншим рекламним матеріалам, навіть глянцевому журналу, а за витратами друк її обійдеться набагато дешевше. Гарне видання можна не тільки зберігати в ящику стола, а й поставити на чільне місце в кімнаті або офісі.

Види брошур

Всі брошури умовно діляться на два типи:

- Рекламно-інформаційні, які містять вичерпну інформацію про фірму, що випускається нею продукції і послуги, що надаються.

- Ділові брошури, в яких присутні тільки загальні відомості про компанію.

Всі брошури першого типу обов’язково включають в себе три основних компоненти: інформаційний блок (текст), візуальні елементи, контактні відомості. Завдання того, хто створює дизайн і готує контент для видання - домогтися оптимального балансу всіх трьох складових. Якщо це вдасться, то воно буде привертати увагу адресатів як своїм оформленням, так і текстовим змістом, стане ефективним інструментом реклами і швидко окупить всі витрачені на її друк кошти.

Брендбук теж є різновидом рекламно-інформаційної брошури. Це видання містить вказівки по використанню в рекламно-іміджевих цілях фірмового стилю і елементів товарного знака компанії: її логотипу, шрифту, слогана, поєднання кольорів і т. д.

Щоб результат друку рекламної брошури радував високою якістю, потрібно приділяти пильну увагу як текстовому наповнення, так і дизайну видання. Ці брошури виконують дві важливі функції:

- Рекламну - спрямована на стимулювання збуту товарів і послуг компанії;

- Іміджеву - представляє саме підприємство або бренд, знайомить читачів з асортиментом пропонованих товарів і послуг.

Поширення рекламних брошур здійснюється на зустрічах з діловими партнерами, потенційними інвесторами та клієнтами, на ділових заходах - конференціях, форумах, галузевих виставках, а також в ході проведення промоакцій. Це породжує певні вимоги до якості і дизайну видання: друк рекламних брошур повинен здійснюватися на гарному папері і володіти оригінальним оформленням у вигляді металевого тиснення, лакування окремих елементів, флокування, використання люмінесцентних фарб.