MultiAdaptor і Google створили блокнот майбутнього

Лондонська компанія MultiAdaptor в процесі роботи над проектом для просування сервісу Think With Google створила друкований блокнот, який може бути підключений до Інтернету. Виробники впевнені, що це справжній прорив у сфері креативних індустрій!

Think With Google - це онлайн-хаб досліджень та ідей для брендів в сфері творчих індустрій. Компанія MultiAdaptor повинна була розробити спосіб зв’язку з потенційною аудиторією. Співзасновник фірми Енді Вест заявив, що раніше вони вже думали про ідею підключити шматок паперу до Інтернету. Концепція також спрямована на «буквальне підключення» двох символів творчості - блокнота й олівця і контенту сайту Google Think.

Блокнот був створений з використанням струмопровідних чорнил і, за словами команди MultiAdaptor, це перший випадок, коли був використаний ще й струмопровідний клей. Розроблений промисловим дизайнером Роландом Еллісом струмопровідний клей дозволяє платі бути підключеною до друкованих сторінок блокнота без необхідності використання кабелів.

Блокнот також має ряд відміток, до яких користувач може доторкнутися для переходу до різних фрагментів контенту на сайті - таких як статистика, статті або відео.

А дещо раніше італійський виробник блокнотів Moleskine об’єднався з каліфорнійською компанією Livescribe і створив свій «блокнот майбутнього». Завдяки сучасним технологіям папір Moleskine дозволяє не тільки робити замітки в блокноті, а й, використовуючи електронну ручку, автоматично оцифровувати текст і відправляти його на iOS-пристрої. «Розумна» кулькова ручка працює завдяки спеціальній камері і папері з нанесеними мікроточки, по розташуванню яких Livescribe і переносить зображення в цифровий формат.
 
Внизу кожної сторінки Moleskine Livescribe знаходяться кнопки управління, натиснувши на які ручкою-сенсором, користувач може запустити або зупинити сканування. Воно відбувається тільки в режимі реального часу, тому, якщо в ньому немає потреби, його можна відключити і користуватися Moleskine Livescribe як звичайним паперовим блокнотом. Вартість такої записної книжки $ 30. Поки що це пробна партія блокнотів і кількість примірників обмежена.

Нагадаємо, що це не перша електронна співпраця Moleskine. До цього італійці випускали додатки для iOS за допомогою якого фото записів оцифровувались і заносилося в замітки електронного пристрою.

Типография «ПРИНТ24» предлагает услугу изготовление блокнотов на пружину, а также другие виды качественной печатной продукции по хорошей стоимости: бланки, буклеты, визитки, календари, каталоги, книги, открытки, листовки, брошюры и журналы.