Круглі будинки Deltec переживуть будь-який ураган

Замість товстих стін будівлі виручає продумана аеродинаміка - вони витримують натиск ураганного вітру майже без наслідків. Ця технологія вже показала себе в справі під час урагану Доріан.

На початку вересня на Багамські острови обрушився ураган Доріан, який зруйнував близько 13 000 домівок. За прогнозами вчених, через кліматичні зміни такі катастрофи траплятимуться все частіше. Це означає, що жителям регіонів, схильних до впливу ураганів, варто переглянути підхід до будівництва.

Одним з рішень в таких умовах можуть стати круглі будинки від Deltec Homes. Як повідомляє Business Insider, завдяки аеродинамічній формі вітер просто обтікає такі будови, а не посилює тиск на одну стіну, як у випадку з традиційними будівлями. Похилий дах Deltec також захищений від ураганів краще плоского. Додаткову стійкість круглим будинкам надають спеціально підібрана деревина, міцні вікна і металеві ремені, які утримують дах.

Deltec Homes працює над вітростійкими будівлями вже близько 50 років. За цей час круглі будинки з’явилися в 30 країнах і без шкоди пережили безліч потужних ураганів, включаючи недавні Харві, Ірма і Майкл. Під час урагану Доріан на Багамах також не був зруйнований жоден будинок від Deltec.

Ціна круглих будинків зазвичай на 10% вища, ніж у будівель традиційної форми. Однак в компанії відзначають, що ці витрати окупаються після першого ж серйозного природного лиха.

У нас, на щастя, нема таких ураганів, відповідно існують свої стандарти комфортного і надійного житла, які дотримуються сумлінними забудовниками, такими як NOVBUD. Почитайте Нові Жуляни відгуки, вам напевно би хотілось проживати в такому чудовому житловому комплексі!

При ліквідації наслідків стихійних лих потрібно швидко забезпечити постраждалих новим житлом. Рішенням може стати тривимірний друк. Завдяки цій технології новий будинок можна створити всього за добу.

Компанія SQ3D продає невеликі 3D-принтери для ентузіастів і шкіл, але в цей раз випробував у дії свою найбільшу установку з незвичайними соплами. При цьому за 12 годин робота кілька разів переривалася - творці хотіли випробувати кілька технологічних рішень.

SQ3D виробляє і продає компактні 3D-принтери для ентузіастів-приватників і освітніх потреб, але для цього експерименту довелося створити величезну машину: вся конструкція одноповерхового будинку площею 46 кв. м вмістилася всередині ферми, по якій переміщався принтер з соплами. Будували будинок по-сусідству зі штаб-квартирою компанії в Нью-Йорку.